Recept dana: Slane krofne sa belim lukom i mirođijom - savršene za početak, ali i kraj dana, nećete moći da ih se zasitite (VIDEO)

12.09.2022

05:37

0

Autor: Z.A.S.

Služite ih uz sir, kajmak, pršutu, ali i sos po želji

Recept dana: Slane krofne sa belim lukom i mirođijom - savršene za početak, ali i kraj dana, nećete moći da ih se zasitite (VIDEO)
Slane krofne - Copyright Printscreen/YouTube/SUPER KELINCHAK

Retko ko može da odoli slatkim krofnama, a prilično smo sigurni i da će vam ova njihova slana verzija postati među omiljenima.

Beli luk i mirođija će im dati fantastičan ukus, a odlične su za apsolutno sve prilike. Od toga da ih poslužite uz kajmak i pršutu, pa preko toga da napravite malo moderniju varijantu u kombinaciji sa omiljenim sosom.

Za pripremu vam neće biti potrebno mnogo vremena, pogotovo jer nema čekanja da testo nadođe.

Vreme pripreme:

- 30 minuta

Sastojci:

- 5-6 čenova belog luka
- 2 jajeta 
- 150 ml jogurta 
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
- mirođija 

Pixabay
 

Priprema:

Usitnite beli luk u blenderu, a zatim dodajte jaja i umutite, pa dodajte jogurt, sodu bikarbonu, so, seckanu mirođiju i sve sjedinite mikserom. Nakon toga, sipajte prosejano brašno i umesite testo, pa ga razvucite oklagijom na pobrašnjenoj prašini. Uzmite čašu, pa vadite krofne, a zatim ih pržite u zagrejanom ulju. Kada se isprže, spuštajte ih na ubrus da bi se ocedile, a nakon toga ih servirajte uz sos po želji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike