Fantastičan letnji trik: Pripremite kockice leda na malo drugačiji način i voda će imati svežiji ukus, a vi potpun ugođaj

18.07.2022

12:24

0

Autor: D. R.

Plus, vaše piće će biti duže hladno

Fantastičan letnji trik: Pripremite kockice leda na malo drugačiji način i voda će imati svežiji ukus, a vi potpun ugođaj
ice-g40452e878_1920 - Copyright Pixabay

Zašto ne biste nešto malo promenili, malo sebi ugodili i odmah se osetili lepše?

Priprema kockica leda sa raznim biljčicama ili citrusima biće još jedan zabavan način da "ulepšate" svoju vodu dok je istovremeno održavate hladnom, a ovo je i savet nutricionistkinje Maje Feler. 

Ovo je dobra strategija koja hidrataciju čini malo zabavnijom uz ukus i boju. Citruse, začinsko bilje ili čak jestivo cveće zaledite u kocke leda kako biste poboljšali ukus svojih pića.

Unsplash
 

Sipajte vodu u bokal sa poklopcem koji se lako zatvara. Dodajte sok od limuna ili limete, čak i krastavca, začinsko bilje ili bobičasto voće. Zatvorite poklopac i protresite posudu dok se dobro ne izmeša.

Ukoliko dodajete cele kriške voća ili druge stvari koje želite da zadržate cele, razmislite o tome da ih dodate direktno u posudu za led, a ne u bokal. Sipajte smesu u posudu za led i stavite je u zamrzivač četiri do pet sati ili preko noći.

Uživajte u svom omiljenom piću, zaslužili ste.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike