Recept dana: Kroketi od krompira punjeni mlevenim mesom - spolja hrskavi, iznutra mekani i puni fila, a podjednako ukusni i topli i hladni

11.07.2022

05:44

0

Autor: Z.A.S.

Jelo kome će retko ko odoleti

Recept dana: Kroketi od krompira punjeni mlevenim mesom - spolja hrskavi, iznutra mekani i puni fila, a podjednako ukusni i topli i hladni
Kroketi od krompira - Copyright Profimedia

Kada vam od ručka preostane pire krompir, nemojte ga bacati, već ga iskoristite da pripremite fantastičan ručak za sutra. Kroketi od krompira su savršeni i retko ko će im odoleti.

Kroketi su zgodni i jer možete da ih punite čime god poželite, a mi imamo predlog za fil od mlevenog mesa.

Neće vam biti potrebno puno vremena za pripremu, a vaši ukućani će biti oduševljeni. Ostaje samo da odlučite koji sos i salatu ćete da poslužite uz njih.

Sastojci:

- 500 g krompira
- 2 jajeta
- 100 g kukuruznog brašna
- 350 g mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- so, biber

Pixabay
 

Priprema:

Obarite krompir, a zatim ga izgnječite viljuškom, a zatim mu dodajte cela jaja i brašno i zamesite čvrstu smesu, poput one koju pravite za knedle. Testo stavite u frižider, a za to vreme  propržite crni i beli luk na malo ulja, tek toliko da zastakle i dodajte mleveno meso pa ga dinstajte sve dok ne porumeni. Vadite kašikom deo smese od krompira, rukama oblikujte lopticu, a zatim je pritisnite da dobije oblik pljeskavice. Stavite na jednu stranu meso, a zatim je preklopite i rukama zatvorite sa svih strana. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Uvaljajte ih u kukuruzno brašno, a zatim pecite u zagrejanom ulju dok sa obe strane ne dobiju zlatastu boju.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike