Recept dana: Kroketi od krompira punjeni mlevenim mesom - spolja hrskavi, iznutra mekani i puni fila, a podjednako ukusni i topli i hladni
Jelo kome će retko ko odoleti
Kada vam od ručka preostane pire krompir, nemojte ga bacati, već ga iskoristite da pripremite fantastičan ručak za sutra. Kroketi od krompira su savršeni i retko ko će im odoleti.
Kroketi su zgodni i jer možete da ih punite čime god poželite, a mi imamo predlog za fil od mlevenog mesa.
Neće vam biti potrebno puno vremena za pripremu, a vaši ukućani će biti oduševljeni. Ostaje samo da odlučite koji sos i salatu ćete da poslužite uz njih.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 2 jajeta
- 100 g kukuruznog brašna
- 350 g mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- so, biber
Priprema:
Obarite krompir, a zatim ga izgnječite viljuškom, a zatim mu dodajte cela jaja i brašno i zamesite čvrstu smesu, poput one koju pravite za knedle. Testo stavite u frižider, a za to vreme propržite crni i beli luk na malo ulja, tek toliko da zastakle i dodajte mleveno meso pa ga dinstajte sve dok ne porumeni. Vadite kašikom deo smese od krompira, rukama oblikujte lopticu, a zatim je pritisnite da dobije oblik pljeskavice. Stavite na jednu stranu meso, a zatim je preklopite i rukama zatvorite sa svih strana. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Uvaljajte ih u kukuruzno brašno, a zatim pecite u zagrejanom ulju dok sa obe strane ne dobiju zlatastu boju.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari