Nezaobilazni obrok ovog leta: PIK ćureća pečena šunka idealni partner svake salate
Linija PIK ćurećih šunki proširena je novim proizvodom čiji je poseban ukus i miris rezultat pravog procesa pečenja u završnoj fazi proizvodnje
PIK Vrbovec proširio je nedavno lansiranu liniju ćurećih šunki novim proizvodom - PIK Ćurećom pečenom šunkom. Bogata proteinima i sa niskim sadržajem masti - PIK Ćureća pečena šunka predstavlja odličan izbor za one koji brinu o zdravijem načinu života. Ali, ništa manje važan je i njen ukus i miris pečenja, rezultat pravog procesa pečenja u završnoj fazi proizvodnje.
Upravo je to karakteristika koja ovu ćureću šunku izdvaja od drugih proizvoda na tržištu.
Osim niske kalorijske vrednosti, PIK Ćureća pečena šunka, baš kao i PIK Ćureća dimljena prsa, ne sadrži pojačivače aroma, veštačke boje, gluten ni soju, a uz to je proizvedena i sa 25% manjim udelom soli.
PIK ćureće šunke idealne su za sve koji paze na unos laganijih i nutritivno vrednih obroka, ali se ne žele odreći uživanja u ukusnoj hrani.
Ćureće meso je nutricionistički balansirana proteinska namirnica koja može biti idealan partner za održavanje vitke linije, te zdravi letnji obrok obogaćen sezonskim povrćem i začinima. Jednom rečju, „super“ hrana koja se može konzumirati bez griže savesti i razmišljanja kad ste je pojeli i s čim ste je kombinovali.
Salata od ćureće pečene šunke i kus-kusa
PIK Ćureća pečena šunka idealno je rešenje za sve one koji vode računa o svojoj ishrani, a svojim istaknutim ukusom pečenja obogatiće svako jelo.
U kombinaciji s kus-kusom, svežim i kuvanim povrćem sa začinima čini laganu i ukusnu salatu koju ćete pripremiti za manje od 20 minuta. Jednostavno i praktično, za lagani ručak uz rekreaciju ili naporan radni dan, za kod kuće ili za poneti na posao - uklapa se u sve scenarije.
Od sastojaka vam je potrebno:
- 250 g PIK Ćureće pečene šunke
- 100 g kus-kusa
- 100 g graška
- 100 g boranije
- 100 g čeri paradajza
- 60 g mekog belog sira
- 2 mlada luka
- sveža nana
- sveži peršun
- so
- biber
- maslinovo ulje
- limunov sok.
Priprema je zaista brza i jednostavna.
Kus-kus prelijte vrućom vodom, posolite i pustite da odstoji oko 5 minuta, potom ga „razradite“ viljuškom (ili pripremite prema uputstvu sa pakovanja). Boraniju i grašak skuvajte u vodi pa ocedite.
Pomešajte kus-kus, boraniju i grašak u većoj posudi. Čeri paradajz isecite na pola, a mladi luk na kolutiće. Dodajte u mešavinu kus-kusa i povrća. Ćureću šunku iseckajte na kockice pa pomešajte sa ostalim sastojcima. Preko svega narendajte meki beli sir.
Začinite naseckanim listićima nane i peršuna, dodajte so i biber, iscedite malo limunovog soka i maslinovog ulja.
Pogledajte video recept
Bonus video
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari