
Recept dana: Pogačice sa šunkom i prazilukom su idealne za danšnji doručak ili večeru
Pogačice koje ćete obožavati

Svi se trudimo da izbegnemo testo, ali većina nas ga voli i rado jede, a i praznici su, pa opustimo se malo. Svakako, kada peciva pravite kod kuće, bar ste sigurni da nema raznih nepotrebnih dodataka i aditiva.
Ovim pogačicama sa šunkom i prazilukom se teško odoleva, kako zbog jednostavnosti njihove pripreme, a još više zbog toga što su preukusne.
Spremite ih za doručak ili večeru i servirajte uz jogurt, ali i kad vam se najave gosti kojima kasnije možete poslužiti fenomenalnu tortu sa višnjama za koju vam šporet ne treba.
Sastojci:
Testo:
- 300 gr brašna
- 2 žumanca
- 1 kašičica soli
- 10 kašika mleka
- 1/2 kvasca
- malo šećera
- 60 g margarina
Fil:
- 1 veza mladog luka ili praziluka
- 200 g šunke
- ulje, biber
Premaz:
- 1 žumance
Priprema:
Najpre pomešajte mleko sa izmrvljenim kvasacem i malo šecera. Ostavite da odstoji.
Brašnu dodajte so, margarin i sjedinite rukom. Zatim, dodajte žumanca i nadošli kvasac, umesite testo i ostavite 15 minuta da naraste.
U tiganju proprzite luk ili praziluk pa ubacite šunku i sve zajedno još malo propržite. Ostavite da se ohladi.
Testo razvucite oklagijom, pa modlom ili čašom pravite krugove. Od polovine krugova manjom modlom napravite prstenove.
Printscreen/YouTube, Kuvarice manje zbori
Premažite krugove vodom i preko stavite prstenast oblik .Krajeve pritisnite viljuškom.
Poređate ih u pleh i punite filom. Ostavite ih u plehu da odstoje jos nekih 10 minuta. Premažite ih žumancem i pecite zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko15-20 minuta.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari