Ovo do sada niste videli: Šta se dešava u unutrašnjosti gume tokom vožnje? (VIDEO)

12.03.2024

17:17

0

Autor: K. O.

Uz ovaj fascinantan snimak dobićete potpuno novu percepciju

Ovo do sada niste videli: Šta se dešava u unutrašnjosti gume tokom vožnje? (VIDEO)
Copyright Profimedia

Postoje neke stvari koje nam daju potpuno drugu perspektivu, a do skoro ih je bilo nemoguće videti. Jedna takva stvar je i unutrašnjost automobilske gume. A šta se u njoj dešava tokom vožnje, predočava nam fascinantan snimak s YouTube kanala Warped Perception.

Ekipa sa ovog kanala postavila je GoPro kameru unutar gume, te točak montirala na automobil da bismo tačno videli šta se u gumi događa dok automobil vozi putem, i kako se guma ponaša u određenim situacijama i na određenim brzinama.

I dok očekujete da vas točkovi bezbedno i udobno prevezu na neko odredište, prizor iz unutrašnjosti gume koji je izuzetno neobičan, pokazaće vam kakvim je sve opterećenjima tipična guma automobila izložena u svakodnevnoj vožnji.

Mi verujemo da je guma izuzetno čvrsta, te tokom vožnje zadržava svoj osnovni oblik zahvaljujući ovom snimku moći ćete da vidite koliko se ona neprestano deformiše i kakav na nju imaju uticaj neravnine na putu.

A sigurno ste primetili i nešto što izgleda kao pesak. To su takozvane kuglice za balansiranje. Reč je o rešenju koje navodno poboljšava balans gume tokom njenog životnog veka, što je i dalje predmet spora među stručnjacima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike