Alfa Romeo beleži najveći rast među svetskim premium brendovima u 2023. godini

06.02.2024

16:44

0

Impresivan rezultat postavlja italijanski brend na vrh liste top 15 premium brendova, isključujući 100% BEV segment

Alfa Romeo beleži najveći rast među svetskim premium brendovima u 2023. godini
Alfa Romeo - Copyright Pixabay

Alfa Romeo zauzima vodeću poziciju u svetu premium automobilskih brendova sa izvanrednim globalnim rastom od 30% u 2023. godini. Ovaj impresivan rezultat postavlja italijanski brend na vrh liste top 15 premium brendova, isključujući 100% BEV segment.

U Evropi, prodaja Alfa Romea je porasla za čak 46%, sa izvanrednim rezultatima u Italiji (+73%), Nemačkoj (+71%), Belgiji (+62%), Francuskoj (+20%), Holandiji (+78%) i Švajcarskoj (+20%). Alfa Romeo je istakao svoje prisustvo na azijsko-pacifičkom tržištu, posebno u Singapuru i Hong Kongu, uz ukupan rast prodaje od 7% u ovom regionu.

Najveći rast, međutim, zabeležen je na tržištu Bliskog istoka i Afrike, gde je prodaja porasla za neverovatnih 74%, a Turska je prednjačila sa rastom od impresivnih 155%. Ovi rezultati svedoče o uspehu strategije brenda da jača svoje globalno prisustvo i učvrsti svoju poziciju na svakom ključnom tržištu širom sveta.

U Severnoj Americi, debi modela Tonale je izazvao veliko oduševljenje, a istraživanje kvaliteta Initial Quality Study (IQS) koje sprovodi JD Power ističe izvanredne rezultate Alfa Romea u smislu kvaliteta. Alfa Romeo je postigao značajan napredak u odnosu na prethodnu godinu, zauzevši treće mesto među svim brendovima i prvo mesto među premium brendovima. Ovo predstavlja najbolji godišnji napredak u smislu rasta, prema istom istraživanju.

Promo
 

 

Ovi rezultati su potvrda uspeha jasne i stabilne strategije koju Alfa Romeo sprovodi, u skladu sa strateškim planom predstavljenim 2021. godine, koji uključuje lansiranje jednog novog modela svake godine, s posebnim naglaskom na kvalitet.

Izvršni direktor Alfa Romea, Jean-Philippe Imparato, izrazio je ponos zbog postignutog rasta, ističući da je to rezultat jasne strategije i brze implementacije plana. Stabilnost, disciplina u sprovođenju planova, kao i fokus na profitabilnost i najviše standarde kvaliteta su, prema njegovim rečima, ključni stubovi globalne strategije italijanskog brenda.

Prodajni uspeh Alfa Romea u 2023. godini predstavlja snažno svedočanstvo o čvrstini i efikasnosti strategije brenda, čineći Alfa Romeo simbolom izvrsnosti u svetu premium automobila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike