Genijalan trik za zaboravne: Pronađite brzo automobil na parkingu

19.01.2024

16:16

0

Autor: V. I.

Ponekad su najjednostavnija rešenja najefikasnija, bitno je biti kreativan, čak i usvakodnevnim stvarima

Genijalan trik za zaboravne: Pronađite brzo automobil na parkingu
Copyright Profimedia

Sigurno vam se nekad u životu dogodila scena: napuštate tržni centar, koncert ili sportski događaj i odjednom se suočavate sa neugodnom stvarnošću. Stojite na ogromnom parkingu i ne možete se setiti gde ste parkirali svoj automobil. Panično gledate u beskraj redova vozila, a vaš um ne pruža nikakve tragove. "Čoveče, gde je moj auto?" Vadite ključeve i pritiskate besomučno daljinski ključ od auta, u nadi da ćete čuti zvuk ili videti treptanje svetala, ali džabe.

Profimedia
 

Upotrebite glavu - bukvalno

Upravo u takvim trenucima može vam pomoći neobičan, ali efikasan trik: tajna je u vašoj glavi. Bukvalno! Samo treba da ključeve od automobila stavite uz glavu. Da, dobro ste pročitali! Ovaj trik, koji zvuči kao šala, zapravo je utemeljen na zanimljivoj teoriji.

Naučno objašnjenje

Teorija kaže da korišćenjem sopstvene glave kao antene možete povećati domet signala. Kada držite daljinski privezak blizu glave, kapacitivno povezujete signal sa svojom glavom koja je ispunjena tečnostima koje deluju kao provodnik za signal. Ako je to tačno, trebalo bi da budete u mogućnosti da proširite domet svog priveska za nekoliko dužina automobila.

Tako jednostavan, a efikasan trik je primer kako uobičajeni predmeti i svakodnevne situacije mogu da otkriki zanimljive i korisne aspekte moderne tehnologije. U svetu gde svakodnevno koristimo različite uređaje i aplikacije, ponekad su najjednostavnija rešenja najefikasnija. Ovaj trik je samo jedan od mnogih koji dokazuju da je kreativnost ključna u iskorišćavanju punog potencijala tehnologije koja nas okružuje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike