Manuelni ili automatski? Evo koji menjač pobeđuje u srcima vozača

08.11.2023

19:10

1

Autor: K. B.

To je večita dilema, ali i tačka sporenja među vozačima

Manuelni ili automatski? Evo koji menjač pobeđuje u srcima vozača
Menjač 1 - Copyright Pixabay

Automatski menjači se predstavljaju kao budućnost, a sve je manje modela sa manuelnim menjačima u ponudi. Ipak, vozači se i dalje ne odriču manuelnih menjača. Prema rezultatima reprezentativnog istraživanja koje je sproveo AutoScout24, čak 40 odsto vozača i dalje preferira vozila sa ručnim menjačima, dok 46 procenata bira automobile sa automatskim menjačem.

Najveći evropski sajt za prodaju polovnih vozila, u saradnji sa institutom za istraživanje tržišta Innofact, sproveo je anketu među 1.000 vlasnika automobila kako bi istražili njihove preferencije.

Pixabay
 

Analiza rezultata ovog istraživanja ukazuje na to da je glavni fokus vozača koji preferiraju manuelne menjače na zabavi u vožnji. S druge strane, zagovornici automatskih menjača pre svega cene udobnost vožnje koju oni pružaju. Takođe, ova anketa pokazuje da se mlađi vozači i muškarci češće odlučuju za automobile sa automatskim menjačem, dok žene i stariji vozači češće voze automobile sa manuelnim menjačima.

Interesantno je da postoji i 14 odsto vozača koji se nisu opredelili koja vrsta menjača im je draža, već im je svejedno koji će koristiti.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike