Bizaran propust Tesle: Automobili isporučeni bez plaćanja, prevarant uhapšen

20.10.2023

16:16

0

Kako je "snalažljivi" Amerikanac prevario Teslu i zašto će sada četiri godine provesti u zatvoru?

Bizaran propust Tesle: Automobili isporučeni bez plaćanja, prevarant uhapšen
Copyright Profimedia

Kada Majkl Gonzalez iz Vermonta otkrio neobičan propust u onlajn prodaji Tesle, nije mogao da odoli iskušenju. Prevarivši kompaniju, nabavio je pet automobila a da za njih nije platio ni cent. Sada će plaćati drugu, mnogo veću cenu.

Pexels
 

Sve je počelo 2018. godine, kada je Gonzalez naručio Teslin Model 3 uz depozit od samo 2.500 dolara. Kada je trebalo da izvrši konačno plaćanje, uneo je podatke računa na kojem nije bilo sredstava. Zbog naknadi, auto mu je isporučen pre nego što je kompanija uvidela Bizaran propust Tesle: Automobili isporučeni bez plaćanja,  Ne gubeći vreme, Gonzalez je automobil brzo prodao.

Ohrabren ovim uspehom, prevarant je pokušao istu taktiku čak četiri puta, naručujući svaki put luksuzniji Model X. I svaki put mu je Tesla isporučila automobil bez provere plaćanja. Dva vozila je prodao pre nego što su se stvari zakomplikovale. Kada nije dobio potvrdu vlasništva za jedan auto, Gonzalez je odlučio da ga zapali na zaleđenom jezeru, nadajući se naknadi osiguravajućeg društva . Međutim, ovaj čin je izazvao sumnju i pokrenuta je policijska istraga.

U pritvoru je uhvaćen kako devojci preko telefona objašnjava gde je sakrio peti, ilegalno pribavljeni automobil. Policija je reagovala, a epilog je Gonzalezovo priznanje krivice i presuda koja ga šalje u zatvor na četiri godine. Pored zatvorske kazne, moraće da nadoknadi Tesli 493.000 dolara za automobile i da državi uplati 231.900 dolara, novac koji je stekao njihovom nelegalnom prodajom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike