Gepek nije šupa: Napravite red u prtljažniku tako da možete u svakom trenutku da nađete sve šta vam treba

28.09.2023

16:59

0

Autor: V. I.

Oslobodite automobil bespotrebnih stvari da bi ono što vam treba bilo uvek pri ruci

Gepek nije šupa: Napravite red u prtljažniku tako da možete u svakom trenutku da nađete sve šta vam treba
Copyright Profimedia

Česti su vlasnici automobila koji svoj prtljažnik koriste kao skladište za raznorazne stvari, a posle nekog vremena nemaju pojma ni šta su stavili u njega niti gde se to eventualno nalazi. A onda se dogodi scena nasred parkinga da se sve stvari izbacuju napolje, tenzija raste, a tražene stvari nema ni od korova. Da vam se ovaj i slični scenariji ne bi ponavljali (bar ne previše često), pročitajte neke od naših saveta kako gepek uvek može da vam bude čist i uredan.

Unsplash
 

 

Prvo sortiranje

Pre svega, izbacite sve napolje iz prtljažnika. Potom sve stvari koje ste pronašli sortirajte u dve velike gomile - prvu koja ide pravo u đubre i drugu koja će da bude sa stvarima koje su vam potrebne. Nakon što vam svaka sitnica iz gepeka prođe kroz ruke, prvu gomilu odmah prebacite u kantu za smeće, a onda pređite na sledeći korak.

Drugo sortiranje

Pažljivo razvrstajte stvari koje ste zadržali kao potrebne - među njima onih kojima je mesto u vozilu i onih kojima tamo uopšte nije mesto. One kojima je mesto u gepeku su:

  • pribor za prvu pomoć
  • metla za struganje leda sa prozora
  • razne krpe za brisanje i slično

Naravno, ako smatrate da su vam neophodni i lopata ili kišobran, ostavite ih u gepeku. Ali pridržavajte se veoma bitnog pravila - šta god da stavite u prtljažnik, treba da bude čisto i uredno odloženo.

Profimedia
 

 

Detaljno čišćenje

Kada izvadite stvari i odlučite šta ćete vratiti u prtljažnik a šta baciti, detaljno očistite svoj gepek. To podrazumeva usisavanje, čišćenje prašine i slično. Ovo je bitan korak jer je vrlo verovatno da ga nećete ponoviti u narednih šest meseci do godinu dana.

Unsplash
 

 

Višenamenska kutija-organizator

Najbolje je da nabavite višenamenski organizator za prtljažni prostor, jer on može da vam pomogne da stvari držite uredno organizovanim. Najbolje je ako ima više pregrada i da ima ojačanja da ne bi pukao pod teretom. Poželjno je da ima i poklopac, da se stvari ne bi zaprljale. Bonus plus je da kutija bude napravljena od vodootpornog materijala.

Na kraju, imajte na umu da za svaku novu stvar koju budete odložili u gepek treba prvo da porazmislite da li joj je tu mesto, a ako jeste, stavite je u neku od pregrada organizatora prtljaga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike