Amerikanac kupio dva "juga" i napravio limuzinu: Sada ovaj model prodaje za 4.000 dolara (FOTO)

27.09.2023

16:32

0

Autor: N.P.

Oglas je postavio jedan muškarac iz mesta Pirc u saveznoj državi Minesota

Amerikanac kupio dva "juga" i napravio limuzinu: Sada ovaj model prodaje za 4.000 dolara (FOTO)
Jugo skače u rikverc - Copyright Instagram_p.vremeplov

Kragujevačka "Zastava" krajem osamdesetih godina izvozila je "jugo "u Sjedinjene Američke Države. U tom periodu ovaj automobil je i na tom tržištu bio jedan od najjeftinijih automobila, pa ne čudi što se brzo "proslavio" kao kuriozitet.

Amerikanci se i danas, s vremena na vreme, sete ovog modela. Jedan od sadašnjih podsetnika na njega je jedan oglas objavljen na onlajn servisu "Facebook Marketplaceu".

Oglas je postavio jedan muškarac iz mesta Pirc u saveznoj državi Minesoti.

On je u oglasu objasnio da je njegov deda 1988. godine kupio dva "juga" direktno od zastupnika. A ono što je uradio nakon kupovine oduševilo je sve. Iz zabave je tada zavario jedan za drugi automobil i stvorio jedinstvenu limuzinu.

Facebook Marketplace
 

Amerikanac dalje objašnjava da mu je deda bio auto-limar i da je dobro znao šta radi. On je i vozio dedin automobil, koji je u svoje zlatno doba prešao 69.000 kilometara.

Ali ovo vozilo već godinama stoji u garaži, a da bi se pokrenulo potrebno je, navodno, samo popraviti karburator vredan četrdesetak dolara. 

S obzirom na to da deda danas ima 82 godine, ne može da se bavi time, pa je odlučio da ga proda.

Ukoliko neko želi da kupi ovaj jedinstveni automobil moraće da izdvoji 4.000 dolara. Stanje mu je, kako se može videti na fotografiji, popriličmo očajno. Ova "limuzina" nudi tri reda sedišta i 1,1-litarski benzinac, što je i izvorni motor.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike