Ukoliko vam se desi da uđete u suprotan smer na auto-putu, evo saveta kako da sačuvate živu glavu

05.09.2023

15:36

0

Autor: K. B.

Stručnjaci iz saobraćajne policije su nakon tragedije koja se dogodila na auto-putu "Miloš Veliki" izneli nekoliko rešenja kako bi se sprečila vožnja u kontrasmeru

Ukoliko vam se desi da uđete u suprotan smer na auto-putu, evo saveta kako da sačuvate živu glavu
kamion auto put pixabay1 - Copyright Pixabay

U situaciji kada se vozač nađe u suprotnom smeru na auto-putu, stručnjaci ističu da nije preporučljivo da nastavi vožnju kao što je to učinio poginuli vozač "punta". Umesto toga, trebalo bi da vozač odmah uključi sva četiri žmigavca i da pokuša na najsigurniji način da pređe u zaustavnu traku.

Takođe, vozila koja nailaze trebalo bi da uključe sva četiri žmigavca kako bi upozorila druge vozače na neuobičajenu situaciju i da bi počeli kočenje. Kada svi vozači uspore, vozač koji se nalazi u zaustavnoj traci može da napravi polukružno okretanje kako bi se ponovo vratio u ispravan smer.

Freepik
 

Takođe, stručnjaci predlažu postavljanje velikih znakova s natpisom "STOP – pogrešan smer" na mestima gde se auto-put račva i gde postoji mogućnost vožnje u suprotnom smeru.

Osim toga, hitno uspostavljanje sistema detekcije vozila koja se kreću u pogrešnom smeru je ključno kako bi vozači bili obavešteni putem LED portala ili radio-signala da ne koriste određenu traku jer se u njoj nalazi vozilo koje ide u suprotnom smeru.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike