Bugatti i kiša! Pogledajte neverovatno rešenje ako se luksuzni automobil suoči sa kišom (VIDEO)

04.06.2023

20:12

0

Autor: K. B.

Bugatti Mistral je novi superskupi roadster inspirisan Chironom, najnoviji dragulj plemenite W16 loze

Bugatti i kiša! Pogledajte neverovatno rešenje ako se luksuzni automobil suoči sa kišom (VIDEO)
Copyright Profimedia

Kada sunčano nebo iznenada prekrije oblačnost i počne kiša, vožnja bez krova može postati izazovna. Međutim, jedan hrabar vozač na nedavnoj izložbi Concorso d'Eleganza Villa d'Este na jezeru Komo u Italiji pronašao je originalno rešenje. On je pametno iskoristio kišobran, ali ne bilo kakav - Bugattijev kišobran.

Ova jedinstvena improvizacija je bila savršen izbor. Kišobran je pažljivo postavljen između vetrobranskog stakla i zadnjeg dela automobila, pružajući zaštitu od kiše. Vozač je vozio sporije kako bi održao stabilnost, tako da nije morao brinuti da će ga vetar oduvati.

Ova inovativna ideja privukla je pažnju prisutnih na izložbi. Vozač je pokazao da i u trenucima neočekivanih vremenskih uslova, poput kiše, Bugatti i dalje može ostati elegantan i impresivan.

 

 

Mistral je neobično tih. Sigurno ne zvuči kao da ga pokreće quad-turbo 8,0 litarski W16 sa 1600KS, ali jedna mogućnost je da se radi o prototipu koji za pogon koristi mali električni motor. Ovo ima smisla jer isporuke kupcima počinju tek 2024. Videli smo da Bugatti koristi ovakvu postavku u prošlosti s izložbenim automobilom La Voiture Noire.

Bugatti je ograničio proizvodnju na 99 jedinica i sve ih je unapred prodao pre predstavljanja. Svaki je bio u iznosu od 5 miliona evra.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike