Hoćeš "Porsche"? Ima kod Kineza: Napravili kopije najpopularnijih modela i to sve do pet hiljada evra (VIDEO)

07.04.2023

16:41

0

Autor: K. O.

U Kini vlada pomama za ovim minijaturnim vozilima

Hoćeš "Porsche"? Ima kod Kineza: Napravili kopije najpopularnijih modela i to sve do pet hiljada evra (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twitter

Do sada smo navikli da sve ima da se kupi kod Kineza, ali ovo baš nismo očekivali. U Kini su kopije poznatih modela svetske autoindustrije postale popularne, što zbog malih dimenzija u prenatrpanim gradovima, što zbog pristojne cene.

Tada za grad možete pazariti Porsche, Dodge RAM ili Maserati. Tačnije, radi se o minijaturama koje samo estetski podsećaju na originale, koji nisu nužno veći od klasičnog kei automobila, ali daleko su neozbiljniji.

I ovde nije reč o Wullingovom električnom automobilu koji je jedan od najprodavanijih, već o modelima koji nisu nužno električni, a na elemente sigurnosti možete zaboraviti.

Dizajn je na prvom mestu, pa tako Shandong Qile Fengde nudi P8, električnu minijaturu koja izgledom podseća na Bugatti Chiron. Ima elektromotor od 3.35 KS, vozi do 50 km/h, a domet je do 150 km. A cena mu je otprilike 500 puta niža nego za originalni Chiron, odnosno iznosi oko 5.000 dolara.

 

 

Njihova popularnost je neverovatna, pa ovi automobilčići imaju i poseban auto-salon.

Pa, tako na jednom mestu možete videti Porsche 911 Mini, smanjeni Maserati Levante ili Range Rover, ali i kopiju najprestižnije kineske limuzine koju proizvodi Hongqi.

Printscreen/Twitter
 

Svi oni imaju labavije standarde, opremljeni su daleko jednostavnijom i starijom tehnologijijom. Zbog toga njihova cena retko kada prelazi 5.000 evra, piše Index.hr.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike