Tenk spreman za apokalipsu: Luka Dončić se pojavio u besnoj mašini

19.01.2023

14:39

0

Autor: K. O.

A cena? Pa, prava sitnica s obzirom na to da ih ima svega 150 na svetu

Tenk spreman za apokalipsu: Luka Dončić se pojavio u besnoj mašini
Copyright Profimedia

I dok njegovo košarkaško umeće zaslužuje aplauze, ovog puta slavni košarkaš Luka Dončić privukao je pažnju svojim automobilom kojim je došao na meč sa Atlantom.

Košarkaš se u garaži Amerikan Erlajns arene pojavio u automobilu Apocalypse 6x6 Hellfire koji svojim dizajnom najviše podseća na tenk. I to luksuzni tenk koji prave iz firme "Apocalypse Manufacturing".

Vozila su maltene kamioni sa 6 točkova doterani do savršenstva, a njihova veb-stranica otkriva da su im vozila sposobna da prežive bilo kakvu prirodnu katastrofu, da ne kažemo apokalipsu.

U celom svetu ima svega 150 ovakvih vozila i to oko 120 u SAD, još 30 u Kanadi, Dubaiju, Indiji, Novom Zelandu, Brazilu, Meksiku, Nemačkoj i Kambodži. I svi su personalizovani.

Što se tiče proizvodnje, "Apocalypse" je poznat po tome što proizvodi ove mašine jednu za drugom, kao što su Sinister 6, Doomsday, Warlord, Dark Horse, a sama imena odražavaju borbeni dizajn ove paklene mašine. Njihovo najnovije izdanje je Hellfire 6x6, sa novim Oculus Tron prednjim "Grumperom" koji ima ogromnu LED svetlosnu traku preko prednje strane vozila.

Dončićev automobil opremljen je najnovijom tehnologijom

Uz luksuzan enterijer ide i luksuzna tehnologija, a model "Hellfire" 6*6 zasnovan je na modelu Jeep Gladiator. Ima pogon na svih šest točkova i ogromne gume, a deluje da može bez problema i ogrebotina da prođe kroz beton.

Printscreen/YouTube
 

Prilagođeni čelični branici i prilagođena karoserija koja je zaštićena trodelnim premazom od kevlara samo su neki od karakterističnih elemenata koji ovaj kamion izdvajaju od ostalih.

Unutra ima ručno šivenu kožu na kontrolnoj tabli, sedištima, vratima i plafonu. I naravno, sve je vodootporno.

Ima SFJ felne od 22 inča umotane u debelu gumu, štitnik za vetrobran, krevet od skoro 2,5 metara sa poklopcem za rolne i zaključavanje, bočne stepenice sa električnim pogonom i kameru za noćno posmatranje/termičku sliku postavljenu na krov koja može da detektuje toplotne signale do 8 kilometara iz vozila.

Printscreen/YouTube
 

Kamera se takođe može rotirati do 360 stepeni. Pored toga, tu je i 12-inčni ekran za informacije i zabavu. Karakteristike uključuju zadnju kameru, bluetooth, navigaciju, dugme za pokretanje i vrhunski audio sistem.

Dobijate i klaster za kontrolu LED svetla sa šest prekidača sa visokim izlazom i ekran za zadnju kameru sa punim pregledom.

Cena ovakvog automobila kreće se između 500.000 i 1.500.000 dolara, u u zavisnosti od nadogradnje i specifikacija.

Printscreen/YouTube
 

Može se birati između dve vrste motora i to od 469ks, 6,4-litarski Hemi 392 V8 ili kompresovani, Hellcat motor od 739ks. Menjač je 8-stepeni automatski iz RAM 3500 za teške uslove rada. naravno, postoji i ručna opcija.

Postoje i neke verzije koje imaju 850 konjskih snaga, a do 100 km/h stiže za 3,7 sekundi.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike