Budućnost čeka iza ugla: „Hjundej mobis“ pokazao kako funkcioniše „e-Corner System“ - okretanje u mestu (FOTO/VIDEO)

17.01.2023

10:47

0

Autor: Z. A.

Najavljeno je da će sistem biti realnost već 2025. godine

Budućnost čeka iza ugla: „Hjundej mobis“ pokazao kako funkcioniše „e-Corner System“ - okretanje u mestu (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscreen: YouTube/ HYUNDAI MOBIS I 현대모비스

Dvadesete godine dvadeset prvog veka mogle bi svetu doneti sve one futurističke inovacije kojima smo se radovali dok smo se kao deca igrali automobilima čiji su se točkići krateali u svim pravcima. A kompanija „Hyundai“ prva demonstrira nulti okret ili kako izgleda kad se auto okreće u mestu.


Sistemom „e-Corner System“ demonstrirana je mogućnost da različiti tipovi vozila, bez obzira na veličinu ili vrstu pogona, mogu da imaju dijagonalne ili vodoravne načine vožnje s podešavanjem međuosovinskog razmaka i upravljanja

„Hyundai Mobis“ predstavio je svoju viziju NEW MOBIS na sajmu potrošačke elektronike CES 2023 u Las Vegasu, objavljujući korak napred kao kompanija za mobilnost koja pruža integrisanu platformu usredsređenu na softver.
Suština imena kompanije takođe je redefinisana u „MObility Beyond Integrated Solution“ kako bi se naglasila srž buduće strategije, a to je inovacija korisničkog iskustva i pružanje integrisanih rešenja optimizovanih za potrebe kupaca.

M.VISION TO je rešenje za mobilnost koje proširuje slobodu kretanja uključujući vožnju na način kako se kreću rakovi i „zero-turn“ okretanje u nulu s pojedinačnim točkovima koji se okreću za 90 stepeni.
„Hjundej mobis“ imao premijeru svog sistema „e-Corner System“ koji je za ovu priliku ugradio na električno vozilo IONIQ 5.

Printscreen: YouTube/ HYUNDAI MOBIS I 현대모비스
 

Kompanija kaže da sistem e-Corner može skretati na način kao što je to rakova vožnja (crab driving), takođe poznat kao bočni ili horizontalni pogon, nulti okret, gde ostaje na fiksnom mestu i može se okrenuti za 360 stepeni, dijagonalno voziti i skretati.

Time je demonstrirana mogućnost da različita vozila mogu dobiti dijagonalne ili vodoravne mogućnosti vožnje s podešavanjem međuosovinskog razmaka i upravljanja. "Mobis" je još 2021. otkrio o neke detalje ovom sistemu za poboljšanje mobilnosti automobila, ali sada znamo i da će ovaj sistem biti dostupan do 2025. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike