Svi ih bacamo, a jedna kesica ovoga će vam pomoći da progledate: Obavezno je stavite na kontrolnu tablu automobila

05.01.2023

12:22

1

Autor: Z.A.S.

Uglavnom ih dobijamo u kutiji sa obućom i svi te kesice najčešće bacimo, a mogu biti od ogromne koristi

Svi ih bacamo, a jedna kesica ovoga će vam pomoći da progledate: Obavezno je stavite na kontrolnu tablu automobila
Vožnja automobila - Copyright Pexels

Tek što ste obrisali zamagljen vetrobran krpom i uspeli da privremeno "otvorite oči", on se ponovo zamaglio. Ovo je čest problem, a mnogi se pitaju da li za njega postoji rešenje?

Zamagljena stakla su velika opasnost u vožnji. Vrlo lako mogu da vas dovedu u situaciju da, prilikom isparkiravanja, udarite drugo vozilo, ili čak pešaka.

Takođe, kada se krećete velikom brzinom na putu sa više traka, i pokušavate da se prestrojite, a stakla su vam zamagljena, dolazite u još veću opasnost.

Ono što je važno jeste da protiv zamagljenih stakala delujete preventivno, a zatim i da naučite kako da ih najbrže i najefikasnije odmaglite.

Savet koji se u poslednje vreme često pominje jesu kesice silika-gela. Njih dobijate besplatno uz brojne proizvode poput obuće, a uglavnom svi ih bacamo.

Pixabay
 

Dovoljno je da samo nekoliko vrećica sa silika-gelom stavite na kontrolnu ploču automobila što će sprečiti nakupljanje vlage i kondenzaciju s unutrašnje strane vetrobrana. Zimi će vrećice silika-gela takođe sprečiti smrzavanje s unutrašnje strane. Silika-gelu možda će trebati nekoliko dana da postane potpuno učinkovit, pa budite strpljivi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike