Za petinu veći domet: Novi „Jaguarov“ f-pejs znatno unapređen (FOTO)

14.12.2022

16:24

0

Autor: 24sedam

Sa unapređenim baterijama novi hibridni model „Jaguara“ može da pređe samo na struju 65 kilometara

Za petinu veći domet: Novi „Jaguarov“ f-pejs znatno unapređen (FOTO)
Copyright Promo: Jaguar.com

Veći električni domet, obogaćena oprema, besprekorna veza „sa svetom“, i sve to odmah dostupno za naručivanje, ponuda je koju „Jaguar“ sada ima i u Srbiji.

„Jaguar f-pejs“ (F-Pace) sada je uverljiviji nego ikada sa bogatijim specifikacijama, pojednostavljenom linijom modela i većim dometom uz plag-in električni hibrid P400e, kao i poboljšanim sistemom za informisanje i zabavu.

Filip Koen, generalni direktor, kaže da „Jaguar“ napreduje u stvaranju nove dimenzije potpuno električnog luksuznog brenda do 2025. godine, a da istovremeno i neguje postojeće proizvode nudeći bogatije i poželjnije specifikacije.

Promo: Jaguar.com
 

- Prva oznaka na kojoj je prikazana ta promena bila je „f-tajp“ (F-TYPE) dok se približavamo 2023. godini i slavimo 75 godina „Jaguarovih“ sportskih automobila. Sada prelazimo na „f-pejs“ (F-PACE), SUV koji nudi nenadmašnu usklađenost vožnje, upravljanja, prefinjenosti i luksuza. Povećanjem dometa plag-in hibrida još je privlačnija kombinacija njegovih performansi, efektivnosti i sposobnosti vožnje bez emisija, a to je nešto na šta smo jako ponosni – istakao je Koen.

Paket unapređenih baterija omogućava „f-pejs“ plag-in električnom hibridu da pređe do 65 km (prema WLTP TEL-u) uz očekivanu snagu a sa nula emisija. To je povećanje za više od 20 procenata, podsećaju iz „Britiš motorsa“, ekskluzivnog zastupnika brendova „Jaguar“ i „Lendrover“ u Srbiji.

To je postignuto sa većim paketom litijum-jonskih baterija, koji se sastoji od devet umesto osam modula, i kapacitetom skladištenja energije od 19,2 kilovatčasa.

S tim unapređenjem smanjuju se emisije CO2, koje sada iznose samo 37 grama po pređenom kilometru, kao i smanjenje potrošnje goriva do 1,6 litara/100 km (prema WLTP TEL-u).

Pritom izlazna kombinovana snaga pogonskog sklopa „P400e“ od 404 KS i okretnog momenta od 640 Nm omogućava ubrzanje 0–100 km/h za samo 5,3 sekunde.

„P400e“ već sada pokriva više od desetine globalne prodaje „f-pejsa“, a u zemljama poput Holandije, u kojima su elektrifikovana vozila najpopularnija, očekuje se da će ovaj udeo doseći čak 98 procenata.

Bolji unutra, lepši spolja

Uz bolju bateriju novi model ima i obogaćene specifikacije u enterijeru. Svi modeli sada se odlikuju TFT digitalnim vozačevim ekranom kao standardom, felnama od najmanje 19 inča, a „r-dajnamik HSE“ (R-Dynamic HSE) modeli imaju i antilop plafonsku oblogu (ebony suedecloth) kao standardnu ponudu.

Savremeni automobil ne može se zamisliti kao zaseban „od sveta“ pa besprekornu povezivost daje sistem za informacije i zabavu „pivi pro“.

I to je sada standard, uključujući i navigaciju „what3words2“ kao i bežični „Eplov“ „kar plej“ (Apple CarPlay®2) i bežični android druge generacije (Android Auto™2)

Novina ima i spolja. Paket „unapređeno crno“ (Enhanced Black) podrazumeva sjajno crni završni sloj koji je sada primenjen na poklopcima bočnih retrovizora, kao i na rešetki, okvir rešetke, okvirima prozora i zadnjih oznaka. To je, takođe, sada standard na svim modelima od „r-dajnamik SE“ (R-Dynamic SE) pa nadalje, uključujući i vrhunski „SVR“ sa 550 KS.

Pojednostavljena linija modela, inače, sada uključuje „R-Dynamic S“, „R-Dynamic SE", „R-Dynamic HSE“, „400 SPORT“ i „SVR“, što kupcima olakšava izbor svog idealnog „f-pejsa“.
„F-pejs SVR“ je vrhunac „Jaguarovih“ SUV-ova visokih performansi. Pokreće ga „Jaguarov“ 5,0-litarski superčardž benzinski V8 motor od 550 KS, koji ubrzava od 0 do 100 km/h za četiri sekunde i ima najveću brzinu od 286 km/h.

Svi modeli odlikuju se inteligentnim pogonom na sve točkove i automatskim prenosom od osam stepena.

I ono što je u ovim vremenima posebno važno, modeli su odmah dostupni za naručivanje, uz ogradu da zbog poznatih problema u globalnoj automobilskoj industriji, ponuda ipak može da se razlikuje od tržišta do tržišta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike