Dovitljivi policajci: I oni su počeli na navigaciji da ostavljaju poruke o lažnim radarima

07.09.2022

09:31

0

Autor: D. R.

Saobraćajci su zadovoljni rezultatima svoje male "pakosti"

Dovitljivi policajci: I oni su počeli na navigaciji da ostavljaju poruke o lažnim radarima
saobraćajna policija /Ilustracija - Copyright Profimedia

Nije tajna da vozači i jedinice saobraćajne policije igraju večnu šahovsku igru, a ona je u nekim državama sve kompleksnija. Interesantan primer je Velika Britanija.

U ovoj evropskoj državi vozači na servisu za mape - Waze (u vlasništvu Gugla), ostavljaju poruke o tome gde se nalaze saobraćajni radari.

Sada je, pak, policija počela da uzvraća udarce. Naime, jedinice saobraćajne policije u Sureju počele su da ostavljaju poruke o policijskim patrolama i radarima na određenim deonicama puta, a njih tamo – nema! Upozorenje traje od 10 do 20 minuta.

Policajci su oduševljeni rezultatima jer vozači usporavaju, a neki vozači su besni jer smatraju da policija ne sme da ostavlja lažne informacije. Posebno ih revoltira to što se službenici žale da ih je premalo, a imaju vremena da ostavljaju poruke na društvenim mrežama i bave se ovakvim aktivnostima.

Policija im nije ustala dužna odgovora, te je rekla da nije odgovorna za značajne rezove u proračunima, koji su tokom poslednjih nekoliko godina desetkovali saobraćajne jedinice u zemlji i da odgovore na manjak ljudstva treba potražiti na drugim adresama. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike