Emotivno sećanje Nele Mihailović na Žarka Lauševića: Glumica otkrila šta se na jednom snimanju desilo prvi i poslednji put (FOTO)

13.03.2024

18:00

0

Autor: Dejan Ćirić

"Svi smo imali ogromno divljenje i poštovanje prema njemu", ističe umetnica

Emotivno sećanje Nele Mihailović na Žarka Lauševića: Glumica otkrila šta se na jednom snimanju desilo prvi i poslednji put (FOTO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Serija Radoša BajićaVazdušni most“, nastala u produkciji Telekoma Srbija, u koprodukciji sa RTS-om i izvršnoj produkciji “Contrast studios-a”, stiže premijerno 16. marta na Prvi program RTS-a, subotom i nedeljom u 20 časova.

Serija ima šest epizoda, a glumica Nela Mihailović, otkriva da će u seriji i za one koji su gledali film „Heroji Halijarda“, biti iznenađenja.

ATAImages/Milan Maričić
 

Radnja filma koji je nedavno prikazan u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država, bavi se sudbinom porodice Jović koja se našla u burnim istorijskim okolnostima Drugog svetskog rata.

- To je tragična priča jedne tipične srpske porodice u ratnom okruženju, a u filmu nisu dovedene sve priče do kraja, dok u seriji naravno jesu - kaže Nela Mihailović.

Glumica ne želi da otkriva detalje, ali mnoge priče započete u filmu, dobiće svoj rasplet, kao ona o ljubavi devojke koju igra Teodora Dragićević i američkog pilota.

Promo/Contrast Studios
 

- Svi ti likovi i odnosi su mnogo bogatiji i prisutniji u seriji. Na kraju krajeva, film traje oko dva i po sata, a ovo je šest epizoda. Nisam gledala seriju, ali znam šta sam snimala, tako da i ja jedva čekam i gledaću zajedno sa publikom - navodi glumica.

Jedini projekat u kom su bili direktni partneri

Nela tumači ulogu majke, Dušanke Jović, a njen partner u filmu i seriji je bio Žarko Laušević, koji se poslednji put pojavio u javnosti baš na premijeri filma "Heroji Halijarda". Ona naglašava da joj je zapravo ovo bio jedini projekat u kom su ona i Laušević bili direktni partneri.

Promo/Contrast Studios
 

- Pamtim kada smo upisali Akademiju, pre više od 30 godina, o čemu god smo mi, tada mladi glumci, razgovarali, ko bi nešto mogao da igra uvek je išla rečenica: "Dobro, Žarko sigurno, ali ko još?". To je jedno ogromno divljenje i poštovanje prema Žarku kao glumcu - ispričala je Mihailovićeva.

Promo/Contrast Studios
 

Priznaje da je bila veoma uzbuđena i da je gotovo osetila neku vrstu treme kada je trebalo da snima sa Lauševićem, ali da je njegova profesionalnost, otvorenost i spremnost da otvori prostor svakom glumcu, potpuno odagnala taj osećaj pritiska.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike