Poslednji oproštaj Radoša Bajića na dan sahrane Lauševića: Ispratio na večni put velikane ali ova smrt je "najbolnije drmnula" (FOTO)

21.11.2023

18:30

0

Jedna od poslednjih uloga bila je ona u filmu "Heroji Halijarda"

Poslednji oproštaj Radoša Bajića na dan sahrane Lauševića: Ispratio na večni put velikane ali ova smrt je "najbolnije drmnula" (FOTO)
Žarko Laušević i Radoš Bajić na premijeri filma "Heroji Halijarda" - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Glumac koji je obeležio kinematografiju ovih prostora Žarko Laušević, ispraćen je juče na kremaciju uz prisustvo porodice i brojnih kolega, nakon komemoracije u JDP.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Radoš Bajić je prisustvovao komemoraciji i sahrani, a na Instagramu se još jednom oprostio od Žarka Lauševića, koji je glumio u njegovom filmu "Heroji Halijarda", jednoj od njegovih poslednjih uloga.

Ova smrt me najbolnije drmnula

Evo šta je Bajić napisao na dan sahrane Lauševića

- Dva uzastopna leta smo snimali “Halijard”, 2021 i 2022.godine…

24sedam/Goran Sivački
 

Radili smo prepuni elana i vere da zajednički stvaramo nešto važno, veliko i neponovljivo…

Družili smo se, besedili satima, razgovarali o umetnosti, o životu, o porodici, o našoj deci, i našem filmu. U jesen 2022. godine požalio se da se ne oseća najbolje. To je bio početak puta u ponor nestanka - da bi nas ovih dana veliki Lauš nepovratno napustio…

Nažalost, duboko žalostan ispratio sam na večni put mnoge drage kolege, divne ljude i velikane sa kojima sam nezaboravno radio i prijateljevao: Batu, Smokija, Gagu Nikolića, Mandu, Glogovca, Mirka Babića, Miliju Vukovića, Feđu Stojanovića, Momira Bradića, mog Đodu, pre neki dan otišao nam je i dragi Meto Jovanovski - ali smrt jedinstvenog Žarka Lauševića koji je briljirao i kao čovek i kao fascinantni tumač KOSTE JOVIĆA u “Herojima Halijarda” me je najbolnije drmnula. Ostaje samo praznina…

Priznajem..čovek sam…
Počivaj u miru dragi Žare,
tvoj Radoš

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike