24sedam na premijeri „Heroja Halijarda“: Brojne poznate ličnosti na crvenom tepihu i nešto što Radoš Bajić nikada nije doživeo (FOTO/VIDEO)

11.10.2023

07:05

1

Reditelj je naveo da film sada prepušta sudu publike

24sedam na premijeri „Heroja Halijarda“: Brojne poznate ličnosti na crvenom tepihu i nešto što Radoš Bajić nikada nije doživeo (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Uz zvuke muzike iz filma, crveni tepih kojim su prošetale brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života, sinoć je u Mts dvorani održana dugo očekivana premijera filma „Heroji Halijarda“.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pored glumačke i autorske ekipe, na jednom mestu su se našli patrijarh Porfirije, glumci Isidora Simijonović, spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović, reditelj Petar Ristovski, novinar Živorad Nikolić, TV zvezda Suzana Mančić, književnik Matija Bećković, ministarka kulture Maja Gojković, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, američki amabasador Kristofer Hil, svi u želji da da pogledaju ratnu dramu „Heroji Halijarda“, koja govori o srpskoj akciji spasavanja američkih vojnika u Drugom svetskom ratu.

Cela porodica na okupu

- Drago mi je da će ovaj film videti mladi naraštaji, koji to nisu učili u školama i da će moći da se ponose svojim precima - rekao je Matija Bećković novinarima dok je strpljivo čekao u redu da uđe na projekciju filma.

On je istakao da je vreme da „izađemo iz građanskog rata i ozdravimo kao drugi narodi“.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Vrlo sam srećan, tačnije miran i opušten. Ovo je retka prilika da je na jednoj ovakvoj premijeri cela moja porodica. Ne spadam u ljude koji isturaju svoju porodicu u prvi plan, ali ovo je dobar povod - rekao je Radoš Bajić, autor filma, na crvenom tepihu na kojem su se pojavila njegova deca i unuci.

Bajić je naveo da film prepušta sudu publike, a da se u „Halijardima“ otkriva jedan slavni deo srpske istorije.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Mi u našoj istoriji, u istorijskom pamćenju imamo izuzetno važnih tema, koje su ostale skrivene i evo sada smo uspeli sa „Halijardom“ da pokažemo šta su naši preci uradili, koliko su bili hrabri i odvažni. Malo su mislili na svoje živote, ako treba da ih žrtvuju da bi spasili drugog čoveka u ovom slučaju američke pilote - istakao je Bajić.

Sud publike sinoć je željno iščekivala i glumica Nela Mihailović, kojoj je i ovog puta „zapala“ uloga majke.

- Jako sam uzbuđena. Jedvam čekam da publika vidi film i da čujem aplauz. Onda ću zaista znati šta misli o filmu - rekla je Mihailović, navodeći da se nada da će publika razumeti ovaj topao i emotivan film na pravi način.

Film „Heroji Halijarda“ je na repertoaru domaćih bioskopa od 12. okrobra.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike