Skandal majstor koji je holivudsku karijeru završio u sopstvenom rijalitiju: Životna priča Rajana O’Nila (FOTO)

09.12.2023

20:30

0

Poslednje godine proveo je popravljajući stvari u svom životu koji je bi destruktivan za sve u njegovoj okolini

Skandal majstor koji je holivudsku karijeru završio u sopstvenom rijalitiju: Životna priča Rajana O’Nila (FOTO)
Rajan O’Nil - Copyright Profimedia

Rajan O’Nil bio je slavni holivudski glumac koji je glumio u 54 filma i velikom broju televizijskih serija. Rođen je u Los Anđelesu, a pre nego što je profesionalno počeo da se bavi glumom, amaterski se bavio boksom.

On je preminuo juče, a vest o njegovoj smrti objavio je njegov sin Patrik na Instagramu. Kako je naveo "otišao je u miru" i dodao "holivudska legenda, tačka".

Profimedia
 

Takođe napisao je i da je za njega Rajan uvek bio heroj:

- Moj otac Rajan O’Nil je uvek bio moj heroj. Ugledao sam se na njega i uvek je bio veći od života.

Nisam trebao da postanem otac

O’Nil  je na put slave krenuo 1964. godine kada se proslavio ulogom u jednoj tada od najpopularnijih TV sapunica "Gradić Pejton".

Profimedia
 

Tokom svoje karijere bio je podjednako poznat po dobrim ulogama ali isto tako i skandalima koji su obeležili njegov život. Poslednje godine svog života proveo je popravljajući stvari u svom čini se prilično destruktivnom životu kako po njega tako i za njegove najbliže.

I sam O’Nil  je toga bio svestan.

- Potpuno sam beznadežan kao otac. Ne znam zašto. Mislim da nisam trebao da budem otac - izjavio je za Vanity Fair 2009. godine.

Afere sa slavnim ženama

Glumac je bio u vezi sa Barbrom Strejsend, pevačicom Dajanom Ros, glumicom Džoan Kolins, bivšom ženom pevača Roling Stonsa Bjankom Džeger.

Babra se od njega juče oprostila na Instagramu.

- Tako je tužno čuti da je Rajan O’Nil otišao. Bio je zabavan i šarmantan - napisala je Strejsend, podelivši zajedničku fotografiju s njim.

Ipak njegov život je obeležila ljubav sa Farom Fosit, glumicom koja je bila ikona osamdesetih godina.

Prevara sa 30 godina mlađom

Fara i Rajan se nikada nisu venčali ali su bili zajedno od kasnih sedamdesetih pa do kasnih devedesetih godina. Veza je prekinuta kada je Fara Fosit otkrila romansu sa Lesli Stefanson koja je od Rajana bila mlađa 30 godina.

Fara ih je zatekla u svom domu na Dan zaljubljenih.

Profimedia
 

- Bilo je strašno. Nisam očekivao da ću je videti. Pokušao sam da obučem pantalone ali sam stavio obe noge u jednu rupu - ispričao je Rajan, sećajući se ovog nimalo prijatnog trenutka.

Ipak su se ponovo povezali kada mu je 2001. godine dijagnostifikovana leukemija.

- Lesli je otišla a Fara je došla kod mene. Počeli smo iznova i ovog puta postavili temelje na drugačiji način - izjavio je slavni glumac.

Problematičan odnos sa ćerkom

Sedamdesetih godina pored afera Rajan je imao problema i sa narkoticima, ali i u odnosu sa ćerkom Tejtum, sa kojom je glumio u filmu „Mesec od papira“. Deseto­godiš­nja de­vojčica je za svoj debi dobila Oskara kao tada najmlađa glumica u istoriji.

Kako je njegova ćerka kasnije opisala, odnos prema njoj je bio jako traumatičan. Naime, Tejtum je navela u au­tobiografiji da joj je otac, i to kad je imala samo 11 godina, prvi ponudio kokain, baš kao i bratu.

Profimedia
 

Poslednja ulogu koju je Rajan O’Nil odigrao bila je uloga gde je igrao sam sebe.

U leto 2011. godine on i Tejtum glumili su u rijalitiju "Rajan i Tejtum: O’Nilsi", na kablovskom kanalu Opre Vinfri. Činilo se da su otac i ćerka razrešili sve nesporazume, međutim Rajan je kasnije izjavio:

- Sada smo udaljeniji nego što smo bili kada smo počeli da snimamo rijaliti.

Ipak, bolest ih je ponovo zbližila. Pa je upravo Tejtum na Instagramu objavila poslednju fotografiju sa ocem, koja je objavljena u aprilu, dan pre njegovog 82. rođendana.

Pucnjava i optužbe sina

Njegov sin Grifin takođe je optuživao oca za traumatičan život. Grifin je upravljao gliserom 1986. godine kada se dogodila nesreća u kojoj je stradao sin Frensisa Forda Kopole.

Porota ga je oslobodila za ubistvo iz nehata ali ga je optužila za nesavesno upravljanje čamcem.

Rajan je uhapšen 2007. godine jer je pucao iz pištolja tokom svađe sa Grifinom, na Farinom šezdesetom rođendanu.

Profimedia
 

- Kada je napunila 60 godina, organizovali smo slavlje na kojem sam pucao u svog sina. Mogao sam da ga ubijem ali sam ga promašio - rekao je jednom prilikom Rajan.

Grifin je pričao kako mu je otac sa 11 godina prvi put dao kokain kao i da je bio "psihopata koji nije znao da kontroliše svoje ponašanje".

Nije prepoznao ćerku na sahrani

Na sahrani Fare Fosit, nije prepoznao sopstvenu ćerku, pa je pozvao na izlazak. Ipak Rajan je sa ćerkom na kraj "izgladio odnose".

- Bio je ceo moj svet. Mnogo sam ga volela i znam da je voleo on mene. Nedostajeće mi zauvek ali drago mi je da smo ipak na kraju završili sa dobrim odnosima - izjavila je Grifin.

Očigledno, Rajan O’Nila bez obzira na svoje destruktivno ponašanje tokom celog života, ostavio je dubok trag kod svojih najbližih ali i u kinematograiji.

Profimedia
 

Pamtićemo ga između ostalog i zbog uloga u filmovima "Ljubavna priča", "Što te tata pušta samu", "Mesec od papira", "Nedostižni most"...

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike