Frensis Ford Kopola nije odoleo novom izazovu na internetu: Inspiracija za najnoviji film

01.10.2023

18:30

0

Veliki reditelj je završio snimanje

Frensis Ford Kopola nije odoleo novom izazovu na internetu: Inspiracija za najnoviji film
Frensis Ford Kopola - Copyright Profimedia

Na popularnoj društvenoj mreži TikTok je za veoma kratko vreme pitanje "Koliko često pomislite na Rimsko carstvo?", postalo viralno. Ovom izazovu na društvenim mrežama nije odoleo ni reditelj kultnog "Kuma", Frensis Ford Kopola.

- Koliko često mislim na Stari Rim? Prilično. Stari Rim je poslužio kao primer mojoj zemlji, Americi i njenim institucijama, ali je i inspiracija za moj predstojeći film "Megalopolis" - napisao je Kopola na svom Instagram nalogu.

Profimedia
 

Kako je dodao njegova fascinacija Rimskim carstvom se zasniva na borbi između političkih partija, tokom koje je interes Republike bio ugrožen uticajem bogataša željnih lične moći.

Završeno snimanje filma

Inače, Frenis Ford Kopola je završio snimanje svog najnovijeg filma "Megalopolis", koji će se u bioskopima naći sledeće godine.

Priča filma je smeštena u alternativnu verziju Njujorka nazvanu "Novi Rim". Kopola je scenario za ovaj film napisao osamdesetih godina i u njega je uložio svojih 100 miliona dolara.

- Sudbina Rima proganja savremeni svet, koji nije u stanju da reši svoje sopstvene probleme u ovoj epskoj priči o političkim ambicijama, genijalnosti i suprostavljenoj ljubavi - glasi sinopis filma.

Očigledno Kopola prilično često misli na Rimsko carstvo a videćemo kakve će to posledice imati na najnoviji film.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike