Kirsti Eli: Volela je Travoltu, glasala za Trampa i bila odbačena od Holivuda

06.12.2022

16:00

0

Nakon velike slave osamdesetih, poslednjih godina proglašena je negativkom

Kirsti Eli: Volela je Travoltu, glasala za Trampa i bila odbačena od Holivuda
Kirsti Eli - Copyright Profimedia

Glumica Kirsti Eli koja je preminula od raka u 71. godini bila je TV ikona osamdesetih godina.

Najveću slavu i prepoznatljivost među najširom publikom stekla je 1987. godine ulogom u seriji "Kafić Uzdravlje", za koju je kasnije osvojila Emi nagradu i Zlatni globus. Kirsti je glumila u 147 epizoda, a serija je bila veoma popularna i emitovana do 1993. godine.

Zanimljivo je da je ona zaigrala u ovom projektu tako što je zamenila dotadašnju zvezdu serije Šeli Long.

Profimedia
 

Savršena žena na ivici nervnog sloma

- Danas sam bio u avionu i uradio nešto što retko radim. Gledao sam staru epizodu "Kafića Uzdravlje". To je bila epizoda u kojoj Tom Berindžer zaprosi Kirsti, koja stalno govori ne, iako ona očajnički želi da kaže da. Kirsti je zaista bila briljantna u tome.

Njena sposobnost da glumi ženu na ivici nervnog sloma bila je i dirljiva i urnebesno smešna.

Nasmejala me je pre 30 godina kada je snimila tu scenu, a danas me je isto tako jako zasmejala. Dok sam izlazio iz aviona, čuo sam da je umrla.

Tako sam tužan i tako sam zahvalan za sve trenutke kada me je nasmejala. Šaljem svoju ljubav njenoj deci. Njihova majka je imala zlatno srce. Nedostajaće mi - izjavio je za "Deadline" Ted Danson, njen partner i šef u "Kafiću Uzdravlje" nakon vesti o smrti.

Profimedia
 

Prva uloga u "Zvezdanim stazama"

Kirsti Eli je rođena 12. januara 1951 godine. Iz rodnog Kanzasa preselila u Los Anđeles da bi istražila sajentologiju i posvetila se karijeri dizajnerke interijera, ali život je krenuo u pravcu glumačke karijere.

Svoju prvu filmsku ulogu dobila je 1982. godine i to kao zapovednica Saavik u filmu "Zvezdane staze 2".

Dobila je ponudu za uloge u sledeća dva nastavka, ali je odbila jer nije bila zadovoljna iznosom novca koji joj je ponuđen za te uloge.

Profimedia
 

Nakon "Kafića Uzdravlje" koji je doneo nagradu i slavu u isto vreme, druga njena velika prekretnica u glumačkom životu bila je romantična komedija "Gle ko to govori" u kojem je igrala sa neodoljivim Džonom Travoltom, a koji je uspeo da zaradi skoro 300 miliona dolara.

Hemija između nje i Džona Travolte

- Kirsti je bila jedna od najposebnijih veza koje sam ikada imao. Volim te i znam da ćemo se ponovo videti -  napisao je danas uz njenu fotografiju na Instagramu Džon Travolta.

Očigledno je da je Kirsti Eli plenila posebnom energijom i harizmom koja nikog nije ostavljala ravnodušnim, kako one koji su bili u direktnom kontaktu sa njom, tako i one koji su je samo gledali na ekranu.

Profimedia
 

Ali posebno se izdvaja hemija koja se stvorila između nje i Travolte, koja je jasno bila vidljiva i na samom filmu, a koja se da naslutiti iz emotivne poruke glumca, nakon vesti o smrti njegove koleginice.

Sama Kirsti o tome je otvoreno govorila. Ona je u britanskom "Velikom bratu" u kojem su učestvovale slavne ličnosti 2018. godine, izjavila da je sa poznatim glumcem imala poseban odnos.

- Volela sam ga, još uvek ga volim. Da nisam bila u braku, otišla bih i udala se za njega - rekla je tada.

Glumica je 2013. godine izjavila da prema nikome nije gajila takva osećanja kakva je imala prema Travolti i da je taj osećaj bio obostran.

Profimedia
 

Najteža stvar koju je uradila u životu

Ipak, odlučili su da se neće povesti za emocijama, pošto je Kirsti bila u braku s Parkerom Stevensonom, od kojeg se razvela 1997. godine, dok se Travolta 1991. venčao sa Keli Preston, koja je umrla pre dve godine. Ali je otkrila kako su joj "trebale godine da prestane da razmišlja o Travolti", dodajući kako je bio najveća ljubav njenog života.

U jednom je intervjuu iz 2018. izjavila kako je odluka da ne bude sa njim bila "jedna od najtežih stvari u životu".

Profimedia
 

Odbačena od Holivuda

Nakon dvehiljaditih njena glumačka karijera otišla je u drugom pravcu. Poslednjih godina žalila se da je Holivud odbacio i to zbog političkih stavova.

- Zamerali su mi što iznosim javno svoja politička uverenja. Ali to nije bilo uvek tako. Sviđala sam im se kad sam 2008. i 2012. glasala za Baraka Obamu, da bi nakon toga promenila političko mišljenje i 2016. godine javno govorila protiv kandidature Hilari Klinton. Zbog toga sam platila visoku cenu. Mnoge poznate osobe pratile su me na Tviteru, a sada me prati samo njih tri. Ostala sam i bez uloga. A ista sam osoba - govorila je ogorčeno glumica.

Profimedia
 

Sve je u redu dok ne glasate za Trampa

Kirsti je isticala:

- Možete da spavate s prostitutkama... sve je u redu dok ne glasate za Trampa. Proglasili su me negativkom. Bila mi je to čudna situacija jer umetnici su većinom ljudi koji slobodno razmišljaju o svemu. Zbog toga se osećam kao da sam u "Zoni sumraka".

Početkom dvehiljaditih manje se mogla videti na TV ekranima, 2005. godine vratila se serijom "Fat Actress" koju je sama napisala po uzoru na svoj život.

Profimedia
 

Igrala je glumicu koja se bori sa viškom kilograma i pokušajem oživljavanja karijere. Serija je trajala samo jednu sezonu, a Eli je i nakon toga javno progovarala o borbi s kilogramima.

Njena poslednja uloga bila je u filmu "You Can't Take My Daughter" 2020. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike