Barbra Strejsend memoarima stavila tačku na karijeru: Od "ljubaznog mravojeda" do "vavilonske kraljice"!

10.11.2023

13:45

0

Prodala je 250 miliona ploča i dobila 10 nagrada Zlatni globus, pet Emija i dva Oskara, za glumu i pisanje pesama

Barbra Strejsend memoarima stavila tačku na karijeru: Od "ljubaznog mravojeda" do "vavilonske kraljice"!
Barbra Strejsend - Copyright Profimedia

Američka pevačica i glumica Barbra Strejsend (81) izjavila je da je u 17. godini sebi postavila cilj da mora postati poznata kako bi joj neko drugi nameštao krevet i priznala da je bilo uzbudljivije sanjati o slavi nego je doživeti u stvarnosti.

- Ja sam vrlo povučena osoba. Ne uživam među zvezdama. Nisam se mnogo zabavljala u životu, a želim da se zabavljam više - istakla je u razgovoru za BBC.

Profimedia
 

Rekla je da memoari "Zovem se Barbra", predstavljaju tačku na njenu karijeru.

Čudna fiksacija na njen izgled

- Želim da živim život. Želim da uđem u muževljev kamion i samo lutam, nadam se sa decom, negde u našoj blizini. Život mi je zabavan kada dođu. Oni vole da se igraju sa psima, a mi se zabavljamo - otkriva slavna glumica i pevačica.

Od početka njene karijere mediji su imali čudnu fiksaciju na njen izgled, zvali su je "ljubaznim mravojedom" sa "neverovatnim nosom", a fokus se promenio tek kada je postala superzvezda. Tada je postala "vavilonska kraljica" i opisivana u superlativima.

Profiemdia
 

Prodala je 250 miliona ploča i dobila 10 nagrada Zlatni globus, pet Emija i dva Oskara, za glumu i pisanje pesama.

- Ali čak i nakon svih ovih godina, još uvek sam povređena uvredama i ne mogu baš da verujem pohvalama - napisala je ona u memoarima za koje je rekla da su njeno nasleđe u kome je napisala svoju strane priče i da više ne mora da daje intervjue.

Osvojila sve što se može osvojiti

Barbra Strejsend je jedna iz retke grupe ljudi koji su postali EGOT, odnosno sve nagrade - Emi, Gremi, Oskar i Toni.

U memoarima je pisala o kloniranju omiljenog psa i prijavljivanju u hotele pod imenom Anđelina Skaranđela, a otkriva i da je njen brak sa Džejmsom Brolinom bio inspiracija za pesmu grupe Aerosmit "I Don't Want To Miss A Thing".

Profimedia
 

Barbra Strejsend je odrasla u Bruklinu, a jedna od njenih najranijih uspomena je pevanje na stepeništu njenog stambenog bloka.

- Imala sam samo pet ili šest godina, a moje prijateljice i ja smo pevale zajedno u predvorju. Akustika je bila kao ugrađeni eho. Bio je to odličan zvuk - napisala je.

Odrastanje je bilo teško

Međutim, dodala je da je život u kući bio težak. Njen otac je umro kada je imala samo 15 meseci, a kada se njena majka preudala nekoliko godina kasnije, stvari se nisu popravile, jer je njen novi očuh, prodavac polovnih automobila, bio "dalek i okrutan".

Profimedia
 

- Ne sećam se da je ikada razgovarao sa mnom ili me pitao kako sam, kako je u školi, bilo šta. Nikada me nije video, a ni moja majka. Nije videla moju strast da želim da budem glumica. Obeshrabrila me - ispričala je je Barbra Strejsend.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike