Jovana Stojiljković otkriva razloge zbog kojih igra u „Južnom vetru“: Jedan je poseban (FOTO)

17.03.2023

21:30

0

Autor: Dejan Ćirić

„Stvarno uživam i ponosna sam na ono što smo svi kao ekipa uradili“, ističe glumica

Jovana Stojiljković otkriva razloge zbog kojih igra u „Južnom vetru“: Jedan je poseban (FOTO)
Jovana Stojiljković - Copyright Promo/Nemanja Miščević

Serija „Južni vetar: Na granici“ je trenutno jedna od najakutelnijih na malim ekranima, a glumica Jovana Stojiljković, koja igra Sofiju, ističe da je zadovoljstvo za svakog glumca kad ima prostor za transformaciju lika, a u "Južnom vetru" joj se to "nekako suptilno i sa razlogom otvorilo".

- Drago mi je da sam mogla kroz lik Sofije da pokažem kako se ona menja kao karakter u odnosu na to kako se menja društvo - rekla je glumica.

Promo/Nemanja Miščević
 

Stojiljkovićeva naglašava da je zahvalna što je deo "Južnog vetra" i zbog dobre produkcije koja pazi na svoje glumce, a tu je i učešće stranih glumaca.

Snažni ženski likovi

Primetivši da u novoj sezoni televizijskog formata "Južni vetar: Na granici" ima više ženskih likova, Jovana smatra da je važno što u seriji nisu potencirani na silu i ubačeni samo da bi se zadovoljila norma.

Promo/Nemanja Miščević
 

- Kad god bi se pojavio neki ženski lik, bio je dobro napisan, izuzetno snažan karakter i izabrane su odlične glumice - naglasila je Stojiljkovićeva, koja je posebno istakla Tamaru Krcunović i Milicu Gojković.

Igra sa velikim glumcima

Iako nije imala zajedničke scene sa stranim glumcima, otkrila je da je sa  Bogdanom Diklićem, Aleksandrom Berčekom, Mikijem Manojlovićem i Milošem Bikovićem imala najviše scena, što joj je pričinjavalo veliko zadovoljstvo.

Promo/Nemanja Miščević
 

- To je još jedan razlog zašto volim što učestvujem u „Južnom vetru“. Imam priliku da igram sa tako dobrim, ozbiljnim i velikim glumcima.

Bezbrižna i posle snimanja

Upitana zašto je "Južni vetar" toliko popularan, Jovana smatra da je to zbog toga što "na najbolji mogući način koketira sa današnjim trenutkom i društvom u kome živimo", imajući u vidu prepoznatljive likove i dijaloge.

Promo/Nemanja Miščević
 

Glumica je dodala da gledanosti doprinosi i to što "Južni vetar" izgleda produkcijski skupo i dobro, na šta možemo biti ponosni, i da joj je važno što snimajući ovaj projekat može da bude bezbrižna kada je u pitanju montaža i postprodukcija, jer u seriju neće ući nešto što nije dovoljno dobro.

- Kada gledam "Južni vetar: Na granici" stvarno uživam i ponosna sam na ono što smo svi kao ekipa uradili - zaključila je glumica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike