Miloš Biković za 24sedam o haosu u novoj sezoni "Južnog vetra": Maraš je figura na šahovskoj tabli (FOTO/VIDEO)

22.02.2023

09:01

0

On pokušava da igra svoju igru i bude korak ispred svih

Miloš Biković za 24sedam o haosu u novoj sezoni "Južnog vetra": Maraš je figura na šahovskoj tabli (FOTO/VIDEO)
Miloš Biković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Dva sitna lopova iz Mirijeva, Petar Maraš i Baća, uspeli su da postanu opasni igrači u jednoj velikoj igri u koju je uključena i država. A da li su dorasli novom zadatku, saznaćemo u seriji “Južni vetar: Na granici”, koja počinje premijerno da se prikazuje od 25. februara, svakog vikenda na RTS-u, od 20 časova.  

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Maraš pokušava da bude korak ispred svih

Glavna linija priče prati Petra Maraša, koji nakon kupovine zemjišta na planiranoj trasi gasovoda “Južni tok” za snabdevanje Zapadne Evrope ruskim gasom pokuša da spase sebe i svoju ekipu ucenjujući državu. Ipak, ubrzo postaje jasno da Maraš mora da povuče mnogo rizičnije poteze da bi zajedno sa svojom porodicom i ekipom preživeo rat koji im je njegov vođa Crveni nametnuo.

-  Maraš pokušava da igra svoju igru i da bude korak ispred svih. Međutim, to je igra na šahovskoj tabli na kojoj nema samo crno-belih figura, već i crvenih, belih, žutih i plavih. To su različiti igrači koji su nevidljivi, a kad ih vidite na šahovskoj tabli onda je kasno.

Jako je teško igrati igru u kojoj moraš biti potez ispred svih, a ne znaš ni koliko igrača ima i koja su pravila, a ona možda uopšte ne postoje - rekao je Miloš Biković, odgovarajući na naše pitanje čiju igru igra Maraš u drugoj sezoni serije.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Uzbudljiv scenario

Biković je na konferenciji za medije koja je održana u MTS dvorani, nakon novinarske projekcije prve epizode druge sezone serije, izjavio da svi oni koji su zavoleli ovu seriju i film, najmanje što mogu da očekuju sada je isti kvalitet.

- Velika je radost kada isred sebe imate scenario koji je toliko uzbudljiv da ne morate da ga domaštavate, i veliko olakšanje kada imate takvog reditelja kao što je Miloš Avramović, koji je “klinički kontrolor kvaliteta” – naveo je Biković, koji je ujedno i producent.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

On je rekao da su glumačke zvezde iz Rusije i glumci Erik Roberts i Vilijam Boldvin doneli novu energiju seriji i dali joj internacionalni karakter.

Dekonstrukcija naših junaka

Miodrag Radonjić je naveo da prva epizoda počinje sa humorom, ali da će se situacija usložnjavati kako epizode budu odmicale. Kako je istakao, sada “počinje dekonstrukcija naših junaka”.

Jovana Stojiljković je navela da su u drugoj sezoni isti likovi, ali nisu više isti karakteri.

Predrag Miki Manojlović je ispričao novinarima da je rad na ovoj seriji za njega predstavljao novi put kojim se do sada nije kretao.

Rekao je da je ono po čemu se ova serija izdvaja posebna energija, i da to “Južni vetar" čini "neuhvatljivim”.

Među onima koji se pojavljuju u seriji je i sjajni Bogdan Diklić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Meni je nekako uvek najlakše da se žalim, ali ja stvarno ovde nemam na šta da se žalim. Uživao sam i voleo bih da mi se ovako nešto još jednom ponovi - rekao je Diklić.

Luda vožnja u drugoj sezoni

Kreator serije i reditelj Miloš Avramović je podsetio da je "Južni vetar" projekat nastao pre pet godina i da je za to vreme uspeo da postane fenomen i najgledaniji film u bioskopima. Za drugu sezonu serije obećao je “ludu vožnju”.

- Nismo želeli da vrtimo istu priču već da pratimo razvojni put naših junaka koji su od sitnih lopova u Mirijevu postali krupni igrači koji su se našli pred velikim izazovima - naveo je Avramović.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Petar Mihajlović, scenarista, rekao je da prve epizode druge sezone počinju od haosa, a kako vreme bude odmicalo, stvari će se polako kristalisati. Kako je istakao, tokom rada na “Južnom vetru” ima toliko materijala da bi mogla da se snimi i treća sezona.

Tatjana Žeželj Gojković, producent, navela je da je bilo dosta izazova tokom rada na seriji i da je svaki dan bio izazov za sebe. Ona se pohvalila da je “Južni vetar” prvi put u istoriji Balkana dobitnik sredstava u okviru programa “Kreativna Evropa”.

Podsetimo, pored Bikovića i Radonjića, u nastavku ćemo gledati i Aleksandra Berčeka, Andriju Kuzmanovića, Stefana Kapičića, Miodraga Krstovića, Milicu Gojković, Radovana Vujovića i mnoge druge.

Serija će nakon premijernog prikazivanja na RTS-u biti dostupna na Superstar kanalu.          

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike