Seka Sablić za 24sedam o ulozi u seriji "Dug moru": Kad sam se videla sa perikom, stvarno sam sebe podsetila na vešticu (FOTO/VIDEO)

03.03.2023

19:00

0

"Svi smo priželjkivali ovakve uloge kada smo kretali u posao ali to je kasnije ipak otišlo u nekom drugom pravcu", ističe glumica

Seka Sablić za 24sedam o ulozi u seriji "Dug moru": Kad sam se videla sa perikom, stvarno sam sebe podsetila na vešticu (FOTO/VIDEO)
Seka Sablić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Treća sezone serije "Dug moru" počinje sa emitovanjem 13. marta na Superstar kanalu. Reč je o neobičnoj mešavini trilera, drame i mitskih elemenata.

U nastavku serije mistične sile i dalje jačaju i vode Olgu, glavnu junakinju, ka otkrivanju porodičnih tajni koje krije poluostrvo Luštica. Glavne uloge igraju Dragan Mićanović, Ana Lečić, Vule Marković, Bojana Maljević, Leon Lučev, Vesna Trivalić i drugi.

24sedam/Katarina Mihajlović
Seka Sablić

Iznenadila je i samu sebe

Prvi put u seriji se pojavljuje i naša proslavljena glumica Jelisaveta Seka Sablić, koja će napraviti pravi "dar mar" junacima treće sezone.

Seku Sablić, bar ona televizijska publika navikla je da gleda u komičnim ulogama. Ovog puta, uloga je potpuno drugačija od onoga što bi iko od nje očekivao, pa i sama Seka.

Glumica u trećoj sezoni serije "Dug moru" igra mitsku ulogu Stare Štrige, veštice iz slovenske mitologije.

 - Nikada nisam imala sličnu ulogu. Dirnuta sam. U moje vreme svi smo bili zaljubljeni u Bergmana. Ako bi sa nečim uporedila to je taj Bergmanovski termin. Svi smo priželjkivali ovakve uloge kada smo kretali u posao ali to je kasnije ipak otišlo u nekom drugom pravcu - rekla je Seka Sablić za 24sedam.

24sedam/Katarina Mihajlović

Uloga veštice kao prava mala umetnost

Ona je navela da je ovom liku prišla rutinski ali je na kraju uloga otišla u pravu malu umetnost.

- Mnogo mi je pomogla perika u građenju lika. Kad sam se videla sa perikom, stvarno sam sebe podsetila na vešticu - rekla je Sablićeva i dodala da nisu sve veštice zle, uglavnom samo one u bajkama.

Naša glumica i sama ima kuću na moru i upoznata je sa životom pored morske obale, međutim ova serija se bavi sudbinama i životima ljudima koji žive tokom cele godine pored mora.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- More ima tu neku veliku moć i ludačku energiju. Ja ne živim na moru ali videla sam, a i u književnosti je puno pisano o tim malim sredinama koje često znaju biti  bolesne. Zašto je to tako? Kakav je to apsurd da u takvoj lepoti vlada takvo mentalno zagađenje. Možda su uzrok oni strašni dani tokom zime. Možda su to ti momenti kada dotičeš to neko ludilo, kada se briše granica između zemlja i neba - navodi Seka Sablić.

Na naše pitanje da li je to zapravo neka vrsta proklestva svih onih koji žive na moru Seka odgovara:

- Ne znam, nisam baš tolika veštica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike