Životna priča Petra Maraša bliži se kraju: Počinje druga sezona serije „Južni vetar“! (FOTO/VIDEO)

07.02.2023

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Nove epizode ćemo pratiti na čak četiri jezika, uz glumačku ekipu koju čine najpoznatije svetske zvezde od Holivuda do Moskve

Životna priča Petra Maraša bliži se kraju: Počinje druga sezona serije „Južni vetar“! (FOTO/VIDEO)
Serija "Južni vetar: Na granici" - Copyright Promo/Nemanja Miščević

„Životna priča vođe srpskog podzemlja, narko-bosa Petra Maraša, bliži se svom neminovnom kraju!“ Ovom rečenicom počinje nastavak najpopularnijeg serijala „Južni vetar“, koji u svojoj drugoj sezoni TV serije nosi naziv „Na granici“.

Promo/Nemanja Miščević
 

Novih 12 epizoda

Početak emitovanja nove sezone zakazan je za 25. februar, premijerno subotom i nedeljom od 20 časova na RTS-u, a ekipa „Južnog vetra“ danas je objavila prvi trejler kako bi svoju vernu publiku upoznala sa onim što nas čeka u novih 12 epizoda.

Nakon premijernog prikazivanja na RTS-u, „Južni vetar: Na granici“ biće dostupan i na Superstar TV.

Promo/Nemanja Miščević
 

Maraš pokušava da preživi rat

Glavna linija priče prati Petra Maraša, koji nakon kupovine zemljišta na planiranoj trasi gasovoda „Južni tok” za snabdevanje Zapadne Evrope ruskim gasom pokušava da spasi sebe i svoju ekipu ucenjujući državu.

Ipak, ubrzo postaje jasno da Maraš mora da povuče mnogo rizičnije poteze da bi, zajedno sa svojom porodicom i ekipom, preživeo rat koji im je njegov vođa Crveni nametnuo. Sve ovo, kroz novih 12 epizoda, prikazaće nam zašto je Beograd po ko zna koji put postao „poprište sukoba“ Istoka i Zapada.

Promo/Nemanja Miščević
 

Neočekivan zaplet

Ipak, jasno je da su kreator i reditelj serije Miloš Avramović i scenarista Petar Mihajlović podigli novu sezonu na potpuno neočekivan nivo zapleta, ali i još viši produkcioni nivo, po kojem je „Južni vetar“ i do sada bio prepoznatljiv.

Novu sezonu ćemo pratiti na čak četiri jezika, uz glumačku ekipu koju čine najpoznatije svetske zvezde od Holivuda do Moskve.

Promo/Nemanja Miščević
 

Glumačka ekipa

Pored Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića i Mikija Manojlovića u nastavku ćemo gledati Aleksandara Berčeka, Bogdana Diklića, Jovanu Stojiljković, Oksanu Akinshinu, Alekseja Guskova, Vilijama Boldvina, Erika Robertsa, Mladena Sovilja, Tamaru Krcunović, Aleksandara Gligorića, Radovana Vujovića, Milicu Gojković, Andriju Kuzmanovića, Stefana Kapičića, Miloša Samolova, Marka Janketića, Leona Lučeva, Paskala Esposita, Astrita Kabašija, Miodraga Krstovića, Izudina Bajrovića, Ivana Đorđevića Džudija.

Promo/Nemanja Miščević
 

Rediteljsku palicu, pored Miloša Avramovića, poneli su i Ljubomir Božović, Nemanja Ćeranić, Miroslav Stamatov i Danilo Bećković.

Prvi put u istoriji

Za celokupnu produkciju ovako zahtevnog projekta posebno su zaslužni producenti serije Tatjana Žeželj Gojković, Miloš Avramović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić.

Kvalitet “Južnog vetra” potvrđuje i to što je prvi put u istoriji projekat sa Balkana dobitnik sredstava za produkciju igrane TV serije u kategoriji za TV i onlajn sadržaj, na fondu potprograma media kreativna evropa.

Promo/Nemanja Miščević
 

Serija “Južni vetar: Na granici” snimljena je u produkciji Režim i Archangel digital studios u koprodukciji sa Telekomom Srbija i RTS-om, kao i producentskim kućama Film district, Archangel studios, Telefilm (Hrvatska) i A-lab produkcijom (Italija), uz podršku partnera Mediaslovo i Okko.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike