Jovana Milovanović za 24sedam: Do kraja života ću imati nešto što nisam ostvarila (VIDEO)

06.02.2023

20:00

0

"Biti čovek na kraju dana, mislim da je najvažnije i u poslu i u privatnom životu", ističe glumica

Jovana Milovanović za 24sedam: Do kraja života ću imati nešto što nisam ostvarila (VIDEO)
Jovana Milovanović - Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Na filmu je debitovala sa svega sedam godina u ostvarenju “Pad u raj”, gde je delila kadar sa čuvenom Oliverom Marković, Lazarom Ristovskim i Brankom KatićDanas je Jovana Milovanović mlada glumica koja pažljivo i uspešno krči svoj glumački put.

Između ostalih, igrala je Kosanu, glavnu ulogu u seriji "Jugoslovenka", i ostvarila uloge u sjajnim pozorišnim predstavama "Sećanje vode" i "Femkanje" u Teatru Vuk. Jovanu smo sreli na jednom prestoničkom događaju gde su se okupili brojni glumci.

Promo/Nataša Ilić
Jovana Milovanović u predstavi "Sećanje vode"

Biti čovek na kraju dana

Zanimalo nas je šta je to što je danas u eri hiperprodukcije serija i filmova, kao i velike konkurencije, potrebno mladim glumcima da bi stasali u prave profesionalce, one koji mogu da nastave tamo gde su stale njihove velike kolege.

- Mladom glumcu je prvenstveno potrebna podrška okoline, roditelja, porodice, prijatelja... jer tada on može da cveta, napreduje i radi ono što voli - ističe Milovanovićeva.

24sedam
Jovana Milovanović

Takođe, tu je i neizbežna podrška kolega.

- Svaki koletiv, pa tako i ovaj naš čudan svet, zahteva neku moralnu i poslovnu etiku, tako da se mi trudimo da je gajimo što više. Učili smo od naših kolega, od koji su neki među nama, a neki više ne. Ostavljeno nam je dosta toga u amanet da ispratimo, tako da kolegijalnost uvek mora da postoji - kaže Jovana i dodaje:

- Biti čovek na kraju dana, mislim da je najvažnije i u poslu i u privatnom životu. Biti iskren i pošten.

24sedam/Ivan Mitić
 

Šta je ono što je najteže u glumačkom pozivu?

- Ima mnogo i teških i lepih stvari, zavisi kako gledamo na sve. Nekada za iste stvari mogu da kažem da su mi tog dana preteške, a nekada da su, zapravo, čar našeg posla. Profesija kao i svaka druga. Zahteva dosta odricanja, truda, rada... Razlika je jedino u budnom oku javnosti, ali ono što voliš ne može da ti bude preteško - kaže mlada glumica.

Uloge koje priželjkuje

- I dalje priželjkujem raznorazne uloge. Mislim da ću do kraja života imati nešto što mi je palo na pamet da bih mogla da uradim a da nisam. Svakako bih volela da se oprobam u nekoj ozbiljnoj drami, možda u nekom krimi fazonu, čak i u komediji. Prosto, ne mogu da biram, sve mi je drago. Svaka uloga je za sebe i radujem se svemu šta me čeka - naglašava Jovana Milovanović.

24sedam/Ivan Mitić
 

Glumci se najviše plaše "ukalupljivanja" od strane reditelja, a kako bi Jovana volela da je oni vide?

- Kao jednu mladu osobu koja ima potencijal, ambiciju i maštu - zaključuje ova mlada glumica, a razgovor sa njom možete pogledati u videu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike