Lazar Ristovski za 24sedam: On je bio zarobljenik u hrvatskom logoru i doživeo je zverska mučenja

01.11.2022

19:00

0

Glumac u seriji "Tunel" igra čoveka koji se zabarikadirao u svom stanu i sa kojim policija pregovara više od 70 sati

Lazar Ristovski za 24sedam: On je bio zarobljenik u hrvatskom logoru i doživeo je zverska mučenja
Lazar Ristovski - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Snimanje domaće serije "Tunel" napete psihološko-policijske drame je završeno i 2023. godine gledaoci će moći da je gledaju na Superstar kanalu.

Serija je inspirisana realnim događajima i prikazaće napete uzbudljive situacije u koje dolaze pripadnici policijskih i antiterorističkih jedinica i njihovi pregovarački timovi tokom najopasnijih akcija i najrizičnijih po živote ljudi.

Reditelj ove serije je Petar Ristosvki za kojeg je, prema njegovom priznanju, rad na "Tunelu" bio izazov još veći od rada na istorijskom spektaklu "Kralj Petar Prvi".

TAG media
 

Prva sezona “Tunela” sastavljena je od 12 epizoda i svaka će predstavljati zaseban policijski slučaj, osim jednog, najkompleksnijeg, koji će biti ispričan u dve epizode.  

Upravo u toj epizodi, u ulozi čoveka koji se zabarikadirao u svom stanu i sa kojim policija pregovara više od 70 sati, glavnu ulogu igra Lazar Ristosvki, koji se na konferenciji za novinare, koja je održana prošle nedelje, povodom završetka snimanja serije, pred svima našalio na svoj ali i na račun svog sina Petra Ristovskog.

On je rekao da Petar nije imao izbora već da njemu dodeli čak dve epizode, s obzirom na to da mu je otac producent serije, odnosno producentska kuća Zilion uz podršku Telekoma.

Šalu na stranu, naš poznati glumac, koji je prošle nedelje napunio 70 godina, o svojoj ulozi je rekao da je glumački bila izuzetno zatevna jer je trebalo dočarati različita ekstremna psihološka stanja lika.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- On je bio ratni zarobljenik u hrvatskom logoru "Lora", doživeo je zverska mučenja i izašao je sa psihičkim poremećajima. Sada se zatvorio u stan, uzeo taoce i potpuno naoružao bombama, eksplozivima i oružjem - objasnio je Ristovski za 24sedam.

Za njega lično, kao glumca, najveći izazov je bio dočarati prelazak iz jednog ekstremnog psiihičkog stanja u drugo, kada se u samo jednoj sekundi, njegov lik iz stana prebacuje u psihičko stanje kao da se u tom trenutku nalazi na ratištu.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Ipak, pripreme za ovu ulogu nisu bile zahtevne.

- Da budem iskren, ja sam mator čovek, za sedamdeset godina naslušao sam se, nagledao, načitao i doživeo svega i svačega. Meni sada više nisu potrebne velike psihološke pripreme za "ulaženje" u lik. Ja vraćam sećanja i svoja emotivna pamćenja - objasnio je Ristovski način na koji se danas, nakon toliko godina u glumačkoj profesiji, sprema za uloge.

Sam proces glume uporedio je sa "paljenjem motora".

Tanjug /Milos Milivojevic
 

- Svaki glumac je mehanizam sam za sebe i svaki glumac uključuje svoj mehanizam na određeni način. Ja sam se za sve ove godine toliko izpraksovao u svemu tome da sam stvorio uslovni refleks da se se palim u jednoj sekundi - naveo je Ristovski.

On je dodao da nema više živaca "da se mnogo pali", već da mu je najllakše da kad se kamera uključi i on odmah bude "uključen sto odsto" i na taj način najbolje uradi svoj deo posla u kadru.   

Na kraju, zantiželjnim novinarima Ristovski je otkrio pikanteriju sa snimanja rekavši da su ga u "Tunelu" na kraju "skinuli golog" i da će gledaci u seriji moći videti "golog Lazara Ristovskog", ali znajući ovog glumca moraćemo da sačekamo seriju na Superstar kanalu da se uverimo da nije ovo još jedna šala u njegovom maniru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike