24sedam u avionu gde će se snimati nastavak „Aviondžija“: Sofija Juričan razbija predrasude (FOTO)

21.12.2021

17:45

0

“Avion je najsigurnije prevozno sredstvo, dobro došli u naš“, ovim rečima je na današnjoj konferenciji za novinare najavljena treća i četvrta sezona serije “Aviondžije” i predstavljen novi studio u kojem će se snimati

24sedam u avionu gde će se snimati nastavak „Aviondžija“: Sofija Juričan razbija predrasude (FOTO)
aviondžije (6) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ako vas koji slučajem neko helikopterom spusti u Halu 8 Beogradskog sajma, pomislićete da ste u avionu, a još ako vas spusti u trenutku snimanja serije “Aviondžije”, imaćete utisak da ste zaista negde krenuli avionom, jer sve je tu: i avion i putnici i stjuarti i piloti.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Da li srpski sitkom može da bude dovoljno dobar i urnebesno smešan kao i američki koje smo toliko voleli da gledamo?

Ako je sudeći po najavi tvoraca srpskog sitkoma “Aviondžije” onda defnitivno može. A to svakako ne bi moglo bez novog studija Hype televizije.

I upravo je novi studio na Beogradskom sajmu kao i snimanje 3. i 4. sezone serije koje počinje sutra bio povod za okupljanja glumaca i direktora Hype produkcije Saše Mirkovića pred novinarima, ne bi li nam nagovestili šta možemo da očekujemo od novih epizoda.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Saša Mirković, je priznao da su prve dve sezone serije snimane “užurbano” ali da će novi studio koji ispunjava najviše standarde nadomestiti sve eventualne nedostatke i da će tako ovaj sitkom moći parirati bilo kojem drugom visoke američke produkcije.

Novi studio se prostire na dve hiljade kvadratnih metara u Hali 8 Beogradskog sjama, i pored snimanja serija i filmova u njemu će moći da se prave i šou programi.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Koliko su dobri uslovi za snimanje važni i presudni za krajnji kvalitet koji omogućava gledaocu da uživa u seriji govorio je i glumac Ivan Đorđević Džudi, koji u okviru novog studija ima i sobu za odmor ali i kako i sam dodaje “više teksta u novoj sezoni”.

- Ovde nije reč o nikakvom kapricu glumca već potrebi da se odmori, i povrati stoprocentnu koncetraciju koja se tako lako gubi na snimanjima - objašnjava ovaj glumac.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Džudi u seriji igra Stanka koji je potpuno nedpredvidiv i koji na prvi pogled deluje kao štreber ali kao što možemo prepostaviti samo na prvi pogled.

U seriji se pojavljuje i Miloje, jedan rasejani lik, koji pravi raznorazne smisalice, a kojeg igra Mladen Sovilj. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Glumica Bojana Kovačević, za 24sedam kaže da je atmosfera među glumcima tokom čitajućih proba bila fantastična i prava porodična i da nema sumnje da će takva biti i tokom snimanja.

- Sam scenario za seriju je veoma dobro napisan, tako da ne ostaje puno mesta za improvizacije - objašnjava ova glumica, s obzirom na to da improvizacije u sitkomima nisu tako retke. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Bojana Kovačević u seriji igra Danu koja je prema njenim rečima stroga i opsesivna ali sa druge strane pravi ortak i lafica.

Jedan od novih likova koji se pojavljuje u seriji je i lik kapetana odnosno kapetanice aviona koju će glumiti Sofija Juričan.

Sofija Juričan: Foto: katarina Mihajlović
 

Ovoj glumici sitkom nije stran ali prvi put dobija ovako veliku i zanimljivu ulogu.

Kako kaže za 24sedam sitkom podrazumeva jednu brzinu u snimanju i neku vrstu pomerenosti ali i povezanost sa svakodnevnim životom i nekim realnim problemima sa kojima se sureće i njen lik u seriji. O svom liku kaže da je to jedna vrlo jaka žena koja voli adrenalin ali i da solira u životu.

- Igram samohranu majka koja leti. Leti avionom kao kapetan ali leti i sama kroz život. Njena priča će biti vrlo zanimljiva jer znači i razbijanje nekih predrasuda. Kroz ovu ulogu možemo da vidimo koliko su žene zapravo jake i koliko različitih uloga mogu da iznesu - kaže Juričan i dodaje da je njoj lično najzanimljivije u ovoj seriji što je dobila priliku da se oproba u ulozi kapetana aviona. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

A koliko joj se sve ovo svidelo govori i to što se do snimanja ove serije nije se osećala baš najprijatnije u avionu. Nakon instrukcija inženjera Zorana koji je sve glumce uputio u ceo proces komandovanja i funkcionisanja aviona, glumica bi volela i u stvarnom životu da se proba u ovoj ulozi.

- Sad mi se čini kad upozanjem avion iz drugog ugla i da bih mogla da probam da se nađem za početak na mestu kopilota. Možda i probam uskoro - bila je zagonetna Juričan.

Pored Sofije Juričan u novoj sezoni pojaviće se glumci: Toni Mihajlovski, Dunja Stojanović, Marija Todorović, ali i glumci gosti epizoda poput Olge Odanović.

“Aviondžije” će se premijerno prikazivati na Superstar televiziji, kao i na B92 televiziji.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Serija će zahvaljujući Telekomu biti vidljiva i u Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Predviđeno je 96 novih epizoda koje bi trebalo da se prikazuju u maju sledeće godine.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Saša Mirković je istakao da je Telekom divan partner sa kojim je sve moguće i da je najbolji kablovski operater jer imaju puno dobrih kanala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike