Džordž Lukas se plašio da će mu jedan erotski triler uništiti reputaciju: U njemu je igrala jedna od najlepših holivudskih glumica (VIDEO)

28.05.2024

13:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Uprkos oznaci R, film je bio komercijalno uspešan i oduševio je kritičare

Džordž Lukas se plašio da će mu jedan erotski triler uništiti reputaciju: U njemu je igrala jedna od najlepših holivudskih glumica (VIDEO)
Copyright Profimedia

Slavni reditelj Džordž Lukas, koji je ove godine na Kanskom festivalu dobio Zlatnu palmu za životno delo, je u jednom od intervjua koje je davao tokom ove glamurozne filmske smotre otkrio zašto je na nekim filmovima radio anonimno. 

Lukas je rekao da je radio kao izvršni producent na erotskom trileru "Vrelina tela" (Body Heat) iz 1981. godine, ali je inistirao da njegovo ime ne bude u odjavnoj špici filma. Ovo ostvarenje je režirao i napisao njegov dugogodišnji saradnik Lorens Kasdan.

Profimedia
 

Imidž porodičnog brenda

- Pomogao sam Lorensu da snimi svoj prvi film, ali nisam želeo da stavim svoje ime na to ostvarenje, kao što nisam ni na mnogo drugih filmova. Rekao sam mu: "Ako budem potpisan, sve će biti o meni. Ljudi će pričati o tome kako ja radim takve filmove, a to ne želimo. Hoću da to bude tvoj film - otkrio je Lukas i dodao:

- Nisam hteo da povezanost sa "Vrelinom tela", koja ima oznaku R, naruši imidž mog porodičnog brenda.

Film prati advokata i ženu bogataša koji žele da se reše njenog muža kako bi se domogli bogatstva. Glavne uloge su igrali Vilijam Hart, koji je u to vreme bio na početku karijere, i Ketlin Tarner kojoj je ovo bio filmski debi.

Uprkos oznaci R, film je bio komercijalno uspešan i oduševio je kritičare, prenosi Collider.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike