Alan Rikman spasao čuveni film Kevina Kostnera od propasti: Uradio je nešto neočekivano (FOTO/VIDEO)

28.05.2024

17:00

0

Mnogima se nije dopao scenario, ali je on imao rešenje

Alan Rikman spasao čuveni film Kevina Kostnera od propasti: Uradio je nešto neočekivano (FOTO/VIDEO)
Alan Rikman - Copyright Profimedia

Glumac Alan Rikman je igrao u filmu "Robin Hud: Princ lopova". Čuveni film nije bio na dobrom glasu, jer se mnogima nije dopao scenario, ali ga je britanski glumac spasao.

Alan Rikman/Profimedia
 

"Robin Hud: Princ lopova" se najviše pamti po dva izvođenja.

Igrao je šerifa od Notingema

Kevin Kostner je bio ismejan zbog lošeg engleskog akcenta, a Alan Rikman je na fantastičan način odigrao šerifa od Notingema. Pohvalili su ga i najoštriji kritičari.

Profimedia
 

Rikman je dodao nešto novo ulozi koja je bila prikazana bezbroj puta ranije, ismevajući umornu prirodu priče briljantno samosvesnim performansom.

Šerif od Notingema se pojavio u gotovo svakoj adaptaciji Robina Huda. Rikmanu nije dato puno za rad, ali je glumac uspeo da odigra svoj lik na fantastičan način. Iako je u pitanju  jednodimenzionalan i zao lik koji nema mnogo dubine, Alan ga je načinio šaljivim i dao mu šmek. I to nije sve.

Dodavao je svoje replike

Nakon što se požalio svojim prijateljima u pozorištu da je scenario užasan, Rikman je odlučio da ga oživi dodavanjem sopstvenih replika.

Profimedia
 

Mnoge od najboljih šerifovih pretnji i ponižavanja dolazile su direktno od Rikmana, uključujući čuvenu repliku: "Otkažite kuhinjske otpatke za gubavce i siročad, nema više milostivog odsecanja glava i otkažite Božić!". Kako se priča, glumac je navodno dva puta odbio ulogu šerifa. Na sreću, predomislio se i spasao film.

Slavni glumac je rekao da je reditelj Kevin Rejnolds bio jedina osoba koja je znala za njegove dodatke scenariju, dozvoljavajući svojim kolegama da reaguju autentično. Količina novih dijaloga bila je dovoljno značajna da je izazvala trvenja u produkciji, a Kostner je tražio da se Rikmanova uloga umanji, jer se plašio da će njegov naslovni lik biti zasenjen u njegovom sopstvenom filmu. Na kraju, kreativnost Alana Rikmana bila je ta koja je spasla film, navodi telegraf.rs.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike