En Hatavej ubeđena da joj je osvajanje Oskara umalo uništilo karijeru: Onda se pojavio jedan anđeo (FOTO/VIDEO)

26.03.2024

18:30

0

Prestižna filmska nagrada umesto sreće donela joj je probleme

En Hatavej ubeđena da joj je osvajanje Oskara umalo uništilo karijeru: Onda se pojavio jedan anđeo (FOTO/VIDEO)
En Hatavej - Copyright Profimedia

Oskar u rukama je san svakog glumca, jer mu osim prizanja za određenu ulogu, donosi dodatnu slavu, novac i moć u filmskom svetu.

Profimedia
 

Međutim, to u slučaju poznate glumice En Hatavej baš i nije bilo tako. Ona je 2013. godine osvojila Oskara za najbolju sporednu glumicu u mjuziklu "Jadnici", međutim En je ubeđena da je Oskar imao poptuno drugačiji efekat na njenu glumačku karijeru. Tačnije rečeno, mogao je da bude fatalan.

Holivud joj je okrenuo leđa

Glumica je u nedavnom intervjuu za Vanity Fair objasnila da je osvojeni Oskar proizveo lavinu negativnih reakcija na internetu, što je dovelo do toga da sve teže dolazi do uloga. Međutim, jedan reditelj je odlučio da joj da šansu nakon što joj je ostatak Holivuda okrenuo leđa.

Profimedia
 

- Ljudi su mi odbijali da mi daju uloge jer su verovali da je moj identitet postao toksičan na internetu. Anđela sam pronašla u Kristoferu Nolanu, kojeg nisu zanimale takve stvari i koji mi je dao jednu od najlepših uloga u jednom od najlepših filmova na kojem sam radila - izjavila je glumica.

Profimedia
 

Uloga naučnice u svemirskoj misiji

Nolan joj je 2014. godine ponudio ulogu naučnice Amelije Brand u filmu "Međuzvezdani", koja s astronautom Džozefom Kuperom (Metju Mekonahi) odlazi na svemirsku misiju kako bi spasla čovečanstvo. Hatavej je ubeđena da joj je ova uloga spasla karijeru.

Profimedia
 

- Nisam sigurna da li je znao da me podržava u tom trenutku, ali to je imalo takav efekat - rekla je i dodala:

 - Moja karijera nije izgubila zamah, što bi se dogodilo da me nije podržao.

Glumica se nedavno pojavila u romantičnoj komediji "The Idea of You", koja je oduševila kritičare, a početkom maja moći ćemo je da je gledamo na Amazonovom streaming servisu Prime Video, navodi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike