Svetska književna senzacija Sali Runi objavljuje novi roman: Priča o smrti, očaju i žudnji

26.05.2024

11:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Britanski i irski knjižari očekuju da će, što se prodaje tiče, novi naslov ove književnice biti vrhunac ovogodišnje beletristike

Svetska književna senzacija Sali Runi objavljuje novi roman: Priča o smrti, očaju i žudnji
Salu Runi - Copyright Profimedia

Najnovija knjiga autorke bestselera “Normalni ljudi” i “Razgovori s prijateljima”, Sali Runi, biće objavljena u Velikoj Britaniji 24. septembra.

U pitanju je četvrti roman čuvene književnice koji nosi naziv "Intermeco", koji će objaviti izdavačka kuća „Farrar, Straus and Giroux“.

Profimedia
 

Haotičan život braće nakon smrti oca

"Knjiga prati braću Pitera i Ivana, potpune suprotne karaktere, koji se nalaze nakon smrti njihovog oca. Piter, uspešan advokat iz Dablina u svojim 30-im godinama, je depresivan i teško se nosi sa svojim različitim ljubavnim vezama. Ivan, socijalno nespretni 22-godišnji profesionalni igrač šaha, postaje zaluđen starijom ženom čiji se život brzo isprepliće sa njegovim. I Piter i Ivan se nalaze u periodu u svojim životima kada su prepuni „žudnje, očaja i mogućnosti“, i uče koliko mogu da podnesu", navodi se u opisu romana.

Profimedia
 

Britanski i irski knjižari očekuju da će, što se prodaje tiče, novi naslov ove književnice biti vrhunac ovogodišnje beletristike.

“Kroz komponente svakodnevnog života, Sali Runi gradi svet etičke složenosti koji se može uporediti sa velikim romanima iz 19. veka. 'Intermeco' je veliki roman: predstavlja još jedan napredak u radu spisateljice koja prikazuje naš život i naše vreme sa više stilskog elana i duha nego ikad pre", poručuju iz izdavačke kuće “Farrar, Straus and Giroux”.

Profimedia
 

Sali Runi je prava svetska književna senzacija. Pre tri godine je izdala svoj treći roman „Bajni svete, gde si ti“. Rođena je u Irskoj i ima samo 33 godine. Samo u Velikoj Britaniji i Irskoj do sada je prodala tri miliona primeraka svojih knjiga koje su prevedene i na više od četrdeset jezika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike