Džoana Rouling piše noću, rukom i u spavaćoj sobi uvek ima jednu stvar: Poznata književnica najavila nova dela

06.05.2024

08:40

0

Autor: Dejan Ćirić

Prema njenim rečima, lakše joj je da napiše kraj knjige nego početak

Džoana Rouling piše noću, rukom i u spavaćoj sobi uvek ima jednu stvar: Poznata književnica najavila nova dela
Dž. K. Rouling - Copyright Profimedia

Britanska književnica, autorka serije knjiga o Hariju Poteru, Džona Rouling planira da napiše još šest knjiga, piše Tajms.

Rouling je rekla da već ima zamisao o šest knjiga, od kojih će tri biti nastavak njenih kriminalističko-fantastičnih knjiga o privatnom detektivu Kormoranu Strajku koje je objavila pod pseudonimom Robert Gajbrajt, navodeći da trenutno piše prvu knjigu.

Profimedia
 

Samo jednom doživela blokadu

Književnica je navela da je tokom cele karijere pisca samo jednom doživela blokadu u pisanju i da se to dogodilo tokom pisanja druge knjige o dečaku čarobnjaku "Hari Poter i dvorana tajni", koja je objavljena 1998. godine. Uspeh prve knjige je, kako je rekla, nadmašio sva njena očekivanja zbog čega je bila u stanju šoka i panike jer nije znala šta bi trebalo dalje da preduzme.

Rouling ističe da je tokom godina postala sigurnija da će pronaći izlaz iz svake situacije. Rekla je da najviše voli da piše rukom, posebno noću i da joj se često dešava da dobije ideje kada je već isključila laptop, zbog čega ima svesku u spavaćoj sobi.

Profimedia
 

Prema njenim rečima, lakše joj je da napiše kraj knjige nego početak, a nekoliko puta je napisala poslednje poglavlje knjige pre prvog, što joj se dogodilo i sa najnovijom koju piše.

Džoana je autorka sedam knjiga o Hariju Poteru koje su objavljene između 1997. i 2007. godine i prevedene na 65 jezika. Njihov ukupan tiraž je veći od 400 miliona primeraka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike