Marko Gvero za 24sedam: Naslednik kultne kafane "Složna braća"

16.07.2021

18:10 >> 06:50

0

Zanimljivo je, a još više uzbudljivo i duhovito. Verujem da je na obostrano zadovoljstvo, i nas i publike, raditi ovu seriju, ističe glumac

Marko Gvero za 24sedam: Naslednik kultne kafane "Složna braća"
Copyright Marko Gvero / 24sedam/ Katarina Mihajlović

Glumca Marka Gvera publika je u poslednje vreme gledala u brojnim sporednim ulogama kako na televiziji, tako i u pozorištu, a igrajući ih svim srcem pokazao je da zaista ne postoji mala rola koja ne može da ostavi pečat, pa i zaseni glavnu.

Priliku da porazgovaramo sa Gverom imali smo na setu u Šimanovcima, gde je se snima nastavak čuvene serije “Složna braća” pod naslovom “The Nekst Đeneration”.

Sa Neletom Karajlićem, koji je pisao i prvi deo “Složne braće”, već je sarađivao, kao i sa rediteljem Miloradom Milinkovićem, tako da je, kako nam je rekao, to od početka proveren tim.

Marko Gvero / 24sedam/ Katarina Mihajlović

– Igraću Kemicu, sina Fikreta Fike Halimića, kog je igrao Vladimir Savčić Čobi. Kemo se, zapravo, nikada nije pojavio u prvoj sezoni, osim što je Fika stalno pričao sa njim telefonom. Sada se Kemica pojavljuje kao naslednik kafane “Složna braća” zajedno sa sledećom generacijom starih junaka – objašnjava Gvero.

Na pitanje kako je biti na čelu kultne kafane gde se ukrštaju najvažniji putevi među braćom, kaže:

– Zanimljivo je, a još više uzbudljivo i duhovito. Verujem da je na obostrano zadovoljstvo, i nas i publike, raditi ovu seriju – kaže glumac i dodaje da ima odgovornosti, ali ne i prevelike treme kada je reč o nastavku nekada najgledanije serije.

Marko Gvero / 24sedam/ Katarina Mihajlović

– Pomalo nas štiti naslov “Složna braća: Next Đeneration”, pa će neka “nekst đeneration” publika voleti da nas vidi, nadam se. Naravno, mi smo ostali na tragu prvog serijala, iz istog šešira izlazi cela ideja i zadržali smo taj stil, ali su priče nove.

Govoreći o turbulentnom vremenu u kojem su nastajala “Složna braća”, Gvero ističe da se nažalost nije mnogo toga promenilo.

Marko Gvero i Infinity Kvintet Promo/ETM/Ana Apostolović

– Među braćom je ostalo skoro sve isto, problematika je dosta slična i to jasno vidim kada čitam ovaj scenario. Ono što je dobro u tome je što će priča za onu bivšu genraciju ostati na istom tragu i biti vrlo prepoznatljiva i iskustvena, dok će novoj biti nešto novo, ali svakako ne dosadno. Pokušavamo da kroz specifični humor predstavimo te bratske odnose koji su ostali isti, a koji su i u realnosti dovedeni do apsurda.

Pročitajte još

Publika je Gvera gledala i u serijama “Žigosani u reketu”, “Kamiondžije”, “Drim tim”, “Vikend sa ćaletom”, “Aleksandar od Jugoslavije”, “Radio Mileva”, a iz “kalupa” komičara iskočio je ulogom negativca Makse u seriji “Kalkanski krugovi”.

– Nadam se da ćemo snimati i nastavak sledeće godine. Ta serija je odlično prošla kod publike i scenario se piše. Bilo mi je zanimljivo da budem na klackalici da li je Maksa negativac, ili nije, kao i da ga predstavim kao mogućeg nasilnika i prevaranta, a da opet bude dovoljno simpatičan da ga publika zavoli. Nadam se da sam uspeo i da ću imati prilike još da ga razvijam – zaključuje Gvero.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike