Švarceneger opisao pakao kroz koji je prošao na snimanju "Predatora": Bilo je užasno (FOTO/VIDEO)

28.04.2024

08:30

0

Autor: Dejan Ćirić

"Pretrpeo sam mnogo gore stvari nego kad sam snimao 'Konana'", otkrio je glumac

Švarceneger opisao pakao kroz koji je prošao na snimanju "Predatora": Bilo je užasno (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Naučnofantastičnni akcioni film "Predator", reditelja Džona Mektirnana, ostao je upamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera. Ipak, glumcu je snimanje ovog hita iz 1987. godine ostalo u lošem sećanju zbog katastrofalnih uslova na setu.

Snimanje kasnilo je nekoliko meseci zbog Švarcenegerovih obaveza, a počelo je u martu 1986. godine, u Meksiku. Budući da se snimanje odvijalo u džungli, cela ekipa borila se sa insektima, raznim bolestima i nepovoljnim temperaturama. Kako navodi portal Far Out, a prenosi index.hr, Mektirnan je tokom snimanja izgubio više od deset kilograma zbog stomačniih smetnji uzrokovanih prljavom vodom.

Profimedia
 

Tri nedelje u hladnom blatu

Mesec dana nakon snimanja, Švarceneger je uzeo pauzu zbog venčanja sa Marijom Šriver. Međutim, na medenom mesecu je bio samo tri dana jer je morao da se vrati na set. Kako bi ostao u formi, glumac je sa sobom doneo svu opremu iz teretane i vežbao svaki dan pre početka snimanja.

Uz mukotrpan trening, Švarceneger je tri nedelje morao da provede u hladnom blatu kako bi snimio scenu borbe sa vanzemaljcem, a zbog nekih scena morao je da skače u hladnu vodu punu pijavica.

Profimedia
 

- Za vreme snimanja "Predatora" pretrpeo sam mnogo gore stvari nego kada sam snimao "Konana". Pao sam sa vodopada i danima plivao u vodi koja je bila hladna kao led, a onda sam nedeljama bio prekriven blatom - otkrio je glumac i dodao:

- U meksičkoj džungli je jako hladno. Lampe za grejanje su stalno bile upaljenje, ali to nam nije pomoglo. Ako si stajao ispred njih, blato bi se osušilo. Zatim si morao da ga ispereš i staviš na sebe novi sloj.

Profimedia
 

Stalno na brdu

Švarcenegeru se nije svidelo ni to što se snimanje odvijalo na brdu.

- Teren je bio zahtevan. Nismo bili na ravnom, već konstantno na brdu. Ceo dan smo stajali na brdu, sa jednom nogom dole, a drugom gore. Bilo je užasno - prisetio se glumac.

Ipak, mučenje se na kraju isplatilo. "Predator" je bio veliki komercijalni uspeh, a uz to je osvojio nominaciju za Oskara. Iako su prvobitne kritike bile podeljene, film je s vremenom postao klasik akcionog i naučnofantastičnog žanra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike