Švarceneger otkrio najopasnije scene u karijeri: U neke je teško poverovati, a jedna je mogla da se završi kobno

27.12.2023

19:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac je bio u neverovatnim situacijama

Švarceneger otkrio najopasnije scene u karijeri: U neke je teško poverovati, a jedna je mogla da se završi kobno
Terminator - Copyright Profimedia

U najnovijoj autobiografskoj knjizi „Budi koristan: sedam alata za život”, zvezda „TerminatoraArnold Švarceneger detaljno je opisao najrizičnije scene koje je snimao u svojoj bogatoj filmografiji.

Profimedia
 

Tako je, na primer, morao nekoliko puta da ugrize leš lešinara tokom snimanja „Konana varvarina” 1982. godine.

Četrdeset šavova

„Ugrizao sam pravog mrtvog lešinara, zbog čega sam ispirao usta alkoholom nakon svakog ugriza. Na samom početku snimanja, zadobio sam ranu na leđima koja je ušivena sa četrdeset šavova. Bilo je teško sa Konanom, jer kaskaderi u tom trenutku nisu bili krupni pa sam morao da puzim dok mi kolena i laktovi nisu počeli da krvare. Napadali su me psi... Srećom, dizanje tegova postalo je popularno u to vreme pa su se pojavili nabildovani kaskaderi”, napisao je glumac.

Profimedia
 

Još jednu smrtonosnu scenu Švarceneger je morao da “odradi” na snimanju naučnofantastičnog trilera „Šesti dan” iz 2000. godine. Tom prilikom samo što se nije udavio.

Najopasnija scena

„Na snimanju 'Šestog dana' snimao sam verovatno najopasniju scenu. Mislio sam da je reč o jednostavnoj sceni u kojoj plivam, ali bazen je bio prekriven. Trebalo je da izađem tamo gde sam ušao, ali sam se okrenuo, počeo je da mi nedostaje vazduh. Nisam mogao da nađem put nazad, pokušao sam da ne paničim, ali znao sam da ne mogu dugo da izdržim. Srećom, moj kaskader Bili Lukas shvatio je šta se događa i spasio me je”, navodi jedan od najpoznatijih junaka akcionih filmova.

Profimedia
 

Ove godine na Netfliksu je objavljena dokumentarna mini-serija „Arnold” o životu austrijsko-američkog bodibildera, glumca i bivšeg poltičara.

Švarceneger je predvodio špijunsku komediju, seriju „Fubar” koja je prikazana prošle godine a biće snimljena i druga sezona. Ovo je prva televizijska serija koju je snimio u svojoj karijeri, navodi Politika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike