Netfliks najavio kraj serije "Veštac": Da li su razlog optužbe Andžeja Sapkovskog i odlazak Henrija Kavila? (FOTO/VIDEO)

21.04.2024

11:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Pisac je nedavno izjavio da autori nisu uvažavali njegove sugestije kada je reč o razvoju događaja

Netfliks najavio kraj serije "Veštac": Da li su razlog optužbe Andžeja Sapkovskog i odlazak Henrija Kavila? (FOTO/VIDEO)
Henri Kavil - Copyright Profimedia

Peta sezona serije "Veštac" biće i poslednja, najavili su iz Netfliksa i potvrdili da snimanje počinje čim se završi rad na četvrtoj sezoni, koja je trenutno u produkciji. Nakon trećeg serijala, koji je letos predstavljen na toj platformi, Henri Kavil koji je igrao Geralta od Rivije, napustio je projekat, a ulogu je dobio Lijam Hemsvort

Herni Kavil, serija "Veštac"/Profimedia
 

Nova sezona najavljena je videom sa čitajuće probe, u kojoj pored Hemsvorta, vidimo i Anju Šalotru, Freju Alan i Džoija Bejtija. Četvrta i peta sezona bave se dešavanjima u tri preostala romana Andžeja Sapkovskog "Vatreno krštenje", "Lastavičja kula" i "Gospodarica jezera". 

 

 

Pisac je nedavno izjavio da autori serije nisu uvažavali njegove sugestije kada je reč o razvoju događaja.

Problem u odstupanju od nekih delova knjige

Sapkovski, naime, ima osam knjiga o "Vešcu", koje je Netfliks mogao da koristi kao okosnicu svoje serije. Međutim, striming platforma odlučila je da upotrebi kreativne slobode sa izvornim materijalom i odstupi od nekih delova knjiga, što je uznemirilo mnoge ljubitelje romana i popularne video igre, koja je iz njih iznikla.

Profimedia
 

I sam Henri Kavil, koji je tumačio naslovnu ulogu, javno je govorio o tome koliko mu je važno da ostane veran originalnom tekstu, a pretpostavlja se da je upravo zbog odluka Netfliksa da od njega odstupi rešio da stavi tačku na njihovu saradnju. On je početkom prošle godine objavio da će od četvrte sezone Geralta umesto njega igrati Hemsvort, ali nikada nije otkrio razlog svog odlaska.

Profimedia
 

Poznato je da je scenario za četvrtu sezonu već napisan, a producent Tomek Baginsk izjavio je nedavno da će biti "vrlo bliska meta-idejama koje su ugrađene u knjige Sapkovskog, a naročito petu", navodi Varajeti.

Još uvek nije objavljen datum premijere. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike