Sprema se nastavak knjige iz serije "Veštac": Zna se i kada će biti gotova

09.08.2023

08:00

0

Nastavak priče o lovcu na čudovišta Geraltu od Rivije

Sprema se nastavak knjige iz serije "Veštac": Zna se i kada će biti gotova
Henri Kavil poslednji put u seriji "Veštac" - Copyright Profimedia

Poljski pisac Andžej Sapkovski potvrdio je da radi na novoj knjizi iz serije "Veštac", koja bi trebalo da nastavi priču o lovcu na čudovišta Geraltu od Rivije.

Profimedia
 

Tokom intervjua za ukrajinski Jutjub kanal Fantastic Talk, Sapkovski je otkrio da godinama nagoveštava povratak seriji, ali konačno može da potvrdi da radi na novoj knjizi o Geraltu.

Godinu dana za završetak

- Zato ne volim da pričam na čemu radim dok to ne završim. Jer dok se ne završi ne verujem da postoji. Ali pošto uvek pravim izuzetke za Ukrajince, sada ću napraviti jedan. Da, radim na novoj knjizi "Veštac" i to veoma marljivo. Možda će mi trebati još godina da završim, ali ne više -istakao je pisac.

Poslednja knjiga u nizu bila je zbirka kratkih priča "Sezona oluja" iz 2013. godine, koja se dešava pre priče u romanima. Poslednji roman, kojim je Sapkovski završio priču o Geraltu, bila je "Gospa od jezera" iz 1999. godine.

Profimedia
 

Pošto se Geraltova priča završila u poslednjem romanu, pretpostavlja se da će se nova knjiga verovatno fokusirati na prošlost, baš kao i "Sezona oluja".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike