Prava istina je konačno otkrivena: Zašto je Henri Kavil napustio seriju "Veštac"? (FOTO/VIDEO)

23.08.2023

13:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Reditelj je izneo do sada nepoznate detalje

Prava istina je konačno otkrivena: Zašto je Henri Kavil napustio seriju "Veštac"? (FOTO/VIDEO)
Henri Kavil - Copyright Profimedia

Mark Džobst, jedan od reditelja serije "Veštac", prvi put je prokomentarisao odlazak njene glavne zvezde Henrija Kavila.

Glumac koji je igrao glavnu ulogu u prve tri sezone popularne Netfliksove ekranizacije knjiga poljskog pisca Andžeja Sapkovskog, najavio je prošle godine da se više neće vraćati Geraltu od Rivije. Njegovo mesto će u četvrtom nastavku zauzeti Lijam Hemsvort, zvezda filmova "Igre gladi".

Profimedia
 

Sam je radio svaki sekund svojih scena

U intervjuu za Games Radar, Džobst, koji je režirao više epizoda serije, sugerisao je da je "zahtevna" priroda uloge doprinela tome da Kavil odustane od snimanja serije, prenosi Euronews. 

- Henri je snimio tri sezone, koje su izuzetno zahtevne za produkciju. One su ogromne. Sam je radio svaki sekund svojih scena. Ako je negde krupan kadar ruke koja hvata mač, to je njegova ruka. Normalno je da postoji i dubler koji snima takve scene, dok Henri snima neke druge, ali on to nije hteo i zato su rezultati bili tako izvanredni - smatra reditelj.

Profimedia
 

On je uporedio saradnju sa Kavilom sa radom sa "neverovatnim sportistom" i prisetio se scene bitke kod Blavikena u prvoj sezoni.

- To je iscrpljujuće za glavnog lika, tako da nakon tri sezone, moj osećaj je: "U redu, on je oživeo ovu seriju. Ako smatra da je uradio sve što je mogao, verujem mu". Taj fokus koji on ima, ta želja da sve bude kako treba su izuzetni za saradnju, jer čine da svi kažu: "Dovoljno dobro nije dovoljno dobro. Mora da bude fantastično." - rekao je Džobst.

Herni Kavil, serija "Veštac"/Profimedia
 

Povreda na setu

Dok je snimao drugu sezonu serije, Kavil je povredio nogu na setu, a govoreći o tom slučaju za Hollywood Reporter, naglasio je da je imao sreće što tada nije pokidao ceo ligament.

- Bilo je teško raditi s povredom, jer sam želeo da učinim više za produkciju. Znam koliko je njima važno da se stvari urade, pa sam morao da nađem balans između guranja napred i zauzdavanja, jer da sam to dodatno povredio, to bi bio kraj moje karijere u akcijama. Profesionalno, to je za mene bio najgori period prošle godine - otkrio je popularni glumac.

Profimedia
 

Geralt je druga velika uloga koju je Henri napustio tokom proteklih meseci, nakon što je potvrđeno da se neće vraćati svom Supermenu u novom nastavku "Superman: Legacy". S druge strane, prema mišljenju mnogih, upravo je on među favoritima za ulogu novog Džejmsa Bonda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike