Gabrijel Felc spreman za veliki muzički podvig: 160 minuta neprestanog sviranja (FOTO)

05.04.2024

15:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Bramsov maraton predstavlja jedinstvenu priliku da se doživi kompozitorov simfonijski put od 1833. do 1885. godine

Gabrijel Felc spreman za veliki muzički podvig: 160 minuta neprestanog sviranja (FOTO)
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Bramsov maraton uz sve četiri simfonije čuvenog kompozitora, orkestar Beogradske filharmonije izvešće zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom večeras na Kolarcu, a Felc ističe da je zajedno sa filharmoničarima spreman za veliki umetnički podvig.

Tanjug/Marko Đoković
 

Svakog sata po jedna simfonija

Gabrijela, filharmoničare ali i publiku, očekuje veliki izazov uz 160 minuta Bramsove muzike. Od popodnevnih do večernjih časova, orkestar će svakog sata svirati po jednu simfoniju (18 sati: Simfonija br. 1, 19 sati: Simfonija br. 2, 20 sati: Simfonija br.3, 21 sat: Simfonija br.4).

Tanjug/Marko Đoković
 

Bramsov maraton predstavlja jedinstvenu priliku da se doživi kompozitorov simfonijski put od 1833. do 1885. godine. Felc kaže da je istorija Bramsovih simfonija bila veoma komplikovana, jer je poput mnogih kompozitora tog vremena, bio opterećen veličinom i dometima Betovenovog stvaralaštva.

Bramsov život u jednoj noći

- Bramsov maraton zvuči kao neki sportski događaj ali reč je, zapravo, o vrhunskom muzičkom događaju. Publika će imati šansu da upozna čitav život Johanesa Bramsa u jednoj noći. Naporno sam radio sa orkestrom ove nedelje i verujem da smo zajedno spremni da večeras napravimo umetnički podvig - rekao je dirigent.

Tanjug/Marko Đoković
 

Felc napominje da svaka nota u Bramsovim simfonijama ima smisao i emocionalni potencijal.

- Sviramo večeras u Kolarcu divnu muziku na radost publike. Za razliku od "Betoven maratona" koji je Beogradska filharmonija odsvirala 2022. godine, sada imamo muziku koja je više romantična i nadam se da će publika uživati - zaključio je umetnik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike