Nezapamćeno interesovanje za koncerte Gasana Jamina u Beogradu: "Od mene Aznavuru" (FOTO)

04.04.2024

13:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Umetnik koji nastupa u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom sveta održaće spektakularne nastupe

Nezapamćeno interesovanje za koncerte Gasana Jamina u Beogradu: "Od mene Aznavuru" (FOTO)
Copyright Promo/Gvarnerijus

Gasan Jamin, libanski umetik impresivne međunarodne karijere, poznat po izvođenju francuskih šansona, održaće dva koncerta u Ustanovi kulture Gvarnerijus.

Nakon rasprodatog premijernog beogradskog koncerta "Od mene Aznavuru", zakazanog za 11. april 2024. godine, zbog velikog interesovanja publike, zakazan je i drugi beogradski koncert koji će se održati u petak, 12. aprila, s početkom u 20 časova, u sali UK Gvarnerijus.

Promo/Gvarnerijus
 

Umetnik koji nastupa u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom sveta i za čije se koncerte uvek traži karta više, izvešće najlepše pesme čuvenog francuskog šansonjera Šarla Aznavura, kao i svoje autorske kompozicije. Gasan Jamin nastupiće uz klavirsku saradnju nagrađivanog francuskog pijaniste Gijoma Vinsenta.

Impresivna karijera

Gasan Jamin je libanski pevač, pijanista, autor i kompozitor. Osnivač je i generalni direktor Ghassan Yammine School of Arts u Libanu. Bavi se produkcijom i voditelj je televizijskog programa „Mjuzikl“ na libanskom MTV-u. Predaje na Univerzitetu Sveti Džozef u Bejrutu (USJ) i Američkom univerzitetu u Bejrutu (AUB). Studirao je pevanje kod čuvene profesorke Arakse Čekidžijan. Diplomirao je klavir, kompoziciju i muzikologiju na USEK-u (Holy Spirit University of Kaslik)u Libanu. Visoke studije klavira i kompozicije nastavio je na Muzičkom konzervatorijumu (Ecole Normale de Musique) u Parizu.

Promo/Gvarnerijus
 

Studirao je i dramu na Libanskom univerzitetu (Fakultet likovnih umetnosti). Komponovao je muziku za klavir, za kamerni orkestar, vokalnu muziku i muziku za razne predstave. Nastupao je u Francuskoj, Italiji, Belgiji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Libanu. Držao je predavanja u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Belgiji, Velikoj Britaniji, Španiji, Poljskoj, Rusiji, Švedskoj i Libanu. Predsedavao je i učestvovao u žirijima u Francuskoj, Luksemburgu, Poljskoj, Engleskoj, Belgiji i Italiji.

Promo/Gvarnerijus
 

Godine 2009, 2012, 2015, 2018. i 2022. biran je za člana Upravnog odbora francuske federacije umetničkog obrazovanja. Od 2005. godine je član Evropske asocijacije visokih konzervatorijuma. Za svoj umetnički rad i doprinos odlikovan je Nacionalnim ordenom kedra – viteškog reda (Liban), Zlatnom medaljom časti od strane Francuske akademije umetnosti, nauke i književnosti (Francuska) kao i medaljom Predsedništva Republike (Liban).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike