Ovacije za Pogorelića na Kolarcu: Koncert za pamćenje (FOTO)

19.03.2024

14:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Karte su planule mesec dana unapred

Ovacije za Pogorelića na Kolarcu: Koncert za pamćenje (FOTO)
Copyright Promo/CEBEF/Belkisa Abdulović

Čuveni pijanista Ivo Pogorelić 18. marta je održao koncert sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, pod dirigentskim vođstvom Aleksandra Markovića u, do poslednjeg mesta ispunjenoj Kolarčevoj zadužbini, gde su ispraćeni aplauzima i višeminutnim ovacijama. 

Promo/CEBEF/Belkisa Abdulović
 

Koncert je bio rasprodat mesec dana unapred, a Pogorelić i umetnici iz Novog Sada oduševili su posetioce svojim izvođenjem.

Nastup je počeo delom „Islamej: Orijentalna fantazija“ (Milij Balakirjev), a u prvom delu izveden je koncert za klavir i orkestar br. 2 u C molu Sergeja Rahmanjinova, gde je koncertmajstor bio Florin Ilijesku.

Promo/CEBEF/Belkisa Abdulović
 

Premijerni nastup 

U drugom delu koncerta izvedena je simfonijska svita "Šeherezada" Nikolaja Rimskog-Korsakova u čast 180 godina od rođenja ovog kompozitora.

Kao solista nastupio je violinista Ilijesku, inače prvi koncertmajstor Simfonijskog orkestra Radio Frankfurta, kome je ovo bio prvi nastup u Beogradu i prvi nastup sa maestrom Pogorelićem.

Promo/CEBEF/Belkisa Abdulović
 

Koncert je organizovao Centar beogradskih festivala - CEBEF. U publici su bile brojne ugledne ličnosti iz sveta umetnosti, među kojima su bili Rade Radivojević, Vladimir Marković, Mira Adanja-Polak i drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike