Perpetuum Jazzile napravili haos na beogradskom koncertu: Ovacije za svetsku atrakciju i ljudski "beatbox" (FOTO)

05.04.2024

10:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Sastav čini vokalni orkestar od 40 vrhunskih pevača koji uživo pružaju nesvakidašnje iskustvo

Perpetuum Jazzile napravili haos na beogradskom koncertu: Ovacije za svetsku atrakciju i ljudski "beatbox" (FOTO)
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Jedna od najvećih vokalnih grupa na svetu, Perpetuum Jazzile, nastupila je sinoć u Mts Dvorani, u sklopu svoje velike evropske turneje. Ovaj koncert je bio prilika za predstavljanje njihovog najnovijeg studijskog albuma pod nazivom "Smells Like?", koji je pravo malo muzičko remek-delo, s obradama nekih od najvećih svetskih hitova kao što su "We Will Rock You/Radio Ga Ga", "Piu bella cosa", "Suspicious Minds", "Fix you", "Man in the Mirror"...

Tanjug/Marko Đoković
 

Nastupi Perpetuum Jazziile nose pozitivne poruke, promovišu teme jedinstva, radosti i kreativnosti. Sastav čini vokalni (a capella) orkestar od 40 vrhunskih pevača koji uživo pružaju nesvakidašnje iskustvo - dvosatni, fascinantan vatromet birane muzike, vrhunske izvedbe, strasti i emocije. Njihovi koncerti satkani su od svetskih hitova raznih žanrova kao što su džez, pop, sving, rok, bosa nova, samba, gospel.

Tanjug/Marko Đoković
 

Bogat koncertni repertoar Perpetuum Jazzile uključio je jedinstvene vokalne obrade svetski poznatih izvođača kao što su ABBA, Toto, Majkl Džekson, grupa Kvin, Dejvid Geta, Lejdi Gaga, Dejvid Bouvi, Bili Džoel, kao i vlastite interpretacije i obrade raznih narodnih pesama. Tako je bilo i sinoć u Mts Dvorani gde je publika sa oduševljenjem aplauzima pozdravljala nastup svetske vokalne atrakcije.

Tanjug/Marko Đoković
 

Zvukovi i ritmovi koji se stvaraju samo ustima

Muzika ovog sastava takođe sadrži ljudski "beatbox" - vokalne udaraljke koje uključuju impresivan set bubnjeva, zvukove i ritmove koji se stvaraju samo ustima. Osim toga, pevači koriste ruke, noge i druge delove tela kako bi interpretirali sve vrste zvukova, poput kiše, oluje, sletanja aviona, potoka, izvora, talasa i drugih prirodnih pojava.

Tanjug/Marko Đoković
 

Publika je dugim aplauzom nagradila nastup protagonista ovog prvorazrednog muzičkog događaja. S obzirom na njihovu dugovečnost i uspehe, "Perpetuum Jazzile" nije samo vokalni ansambl, već prava muzička institucija. Prošle godine proslavili su veliki jubilej - 40 godina postojanja u koje je stalo hiljadu nastupa širom sveta, više od 300 pevača koji su učestvovali u projektima, 13 albuma, kao i brojne evropske i svetske turneje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike