Karl pre Lagerfelda: Pogledajte prvi trejler serije o najmisterioznijem modnom imperatoru (VIDEO)

17.03.2024

10:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Suparništva klanova i borbe ega u svetu visoke mode, epske žurke, dekadencija i tragične ljubavne afere okosnica su ovog projekta

Karl pre Lagerfelda: Pogledajte prvi trejler serije o najmisterioznijem modnom imperatoru (VIDEO)
Copyright Profimedia

Završeno je snimanje serije o slavnom dizajneru Karlu Lagerfeldu, čija karijera je trajala 50 godina. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Disney+ FR (@disneyplusfr)

 

Čuveni nemački glumac Danijel Bril igra legendarnu modnu ikonu u seriji "Becoming Karl Lagerfeld" koja nas vodi u Pariz, Monako i Rim tokom sedamdesetih godina prošlog veka, gde pratimo procvat ove kompleksne i kultne ličnosti pariske mode, već vođene ambicijom da postane imperator u ovoj industriji. Između glamura i sukoba ega, grandioznih zabava i razornih strasti, mini-serija otkriva priču o Karlu pre Lagerfelda, ispričanu po prvi put na ekranu, kao adaptacija bestselera „Kaiser Karl”.

Profimedia
 

Borba protiv genija visoke mode

Godine 1972. Lagerfeld ima 38 godina i još ne nosi svoju kultnu frizuru. On je dizajner ready-to-wear kolekcija, nepoznat široj javnosti. Dok upoznaje i zaljubljuje se u Žaka de Bašera, ambicioznog i uznemirujućeg mladog kicoša, najmisteriozniji modni dizajner se usuđuje da se bori protiv svog prijatelja i rivala Iv Sen Lorana, genija visoke mode kojeg podržava ugledni biznismen Pjer Berž. 

Profimedia
 

- Poslednjeg jutra njegovog života, jedini pratilac Karla Lagerfelda bio je njegov telohranitelj i desna ruka. Kralj mode je insistirao da bude kremiran, zajedno sa svojom "prepoznatljivom opremom" - tamnim naočarima i visoko uštirkanom kragnom koja je služila kao bastion za njegove tajne. Svedoci su tek sad počeli da govore - glasi siže knjige "Kaiser Karl".

Profimedia
 

Serija od šest epizoda takođe ističe modne i kulturne ličnosti koje su se u to vreme družile sa Karlom Lagerfeldom, kao što su Paloma Pikaso, Marlen Ditrih i Endi Vorhol. Pored prikazivanja suparništva klanova i borbe ega u svetu visoke mode, serija će takođe prikazati i epske žurke i dekadenciju, tragične ljubavne afere i prijateljstva koja su obeležila Lagerfeldov život.

Prve dve epizode ​​biće premijerno prikazane na festivalu u Kanu, dok će serija biti dostupna na Disney+ kanalu. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike